Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)
Persbericht
CNV Stads- en streekvervoer (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

01 april 2007
------

Géen grap! Novio-bussen rijden maandagochtend weer tijdens ochtendspits

Akkoord zondagavond bereikt bij Novio

De bussen van Novio - personenvervoerder in de stad Nijmegen en directe omgeving - rijden weer met ingang van de maandagochtendspits. CNV Stads- en streekvervoer, FNV Bondgenoten en de werkgever bereikten zondagavond een akkoord over aanpassing van de pauzes en de werkroosters.

In een ledenvergadering, zondagavond omstreeks 21.30 uur, stemden de leden in met het bereikte resultaat. Dat akkoord kwam tot stand na tussenkomst van bemiddelaar Paul Voncken.

De inhoud van dat akkoord luidt in het kort: er komt een onderzoek dat de cao OV in financiële zin vergelijkt met de cao Novio. Het geld dat daarbij wordt ontdekt - en dat dit het geval zal zijn lijkt nu al zeker - zal worden gebruikt om de rijpauzes voor de Novio-chauffeurs voortaan ook door te betalen. Ook wordt er aldus vrijkomend geld gestoken in een socialer werkrooster voor de Novio-medewerkers.

Overigens zijn de verbeteringen voor de Novio-cao pas van kracht per 1 juli 2007. Werkgever en bonden verwachten dat genoemd onderzoek mogelijk pas in het najaar zal zijn afgerond. Daarom wordt de verbetering met terugwerkende kracht tot juli reeds ingevoerd.

Nadere informatie:

Jean Marie Severijns, onderhandelaar 06 51 60 21 60
Wouter de Jong, persvoorlichting, 06 53 19 22 66

Utrecht, 1 april 2007

www.cnvbedrijvenbond.nl