Politie Limburg-Noord

Politie houdt drie personen aan
Datum: 1-04-2007
Tijd bericht: 16:29
Plaats: Roermond
De politie heeft zondagmorgen rond 05.00 uur op het Stationsplein naar aanleiding van een opstootje een 16-jarig meisje, haar 43-jarige vader uit Roermond en een 38-jarige man uit Roermond aangehouden. Het meisje bemoeide zich met de aanhouding van haar vader. Ook de 38-jarige man uit Roermond probeerde de aanhouding te voorkomen.
De 43-jarige man was al twee maal eerder gesommeerd weg te gaan van het uitgaansgebied. Toen hij zich toch weer op het Stationsplein bevond en een groep Marokkanen provoceerde, werd hij aangehouden. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Hij werd in de loop van zondagmiddag in vrijheid gesteld. Hem is een gebiedsontzegging uitgereikt voor komend weekend.
Zijn 16-jarige dochter wilde de aanhouding van haar vader belemmeren en sloeg daarbij een agent met haar vuist in het gezicht. Ook uitte zijn nog een belediging richting de agenten. Zij werd hierop ook aangehouden. Bij haar aanhouding verzette zij zich hevig. Zij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader verhoor werd ingesloten. Zij werd in de loop van zondagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen haar is proces verbaal opgemaakt. Zij kreeg tevens een gebiedsontzegging voor het komende weekend.
De 38-jarige man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en werd met behulp van een portier door de politie geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man in de loop van zondagmiddag in vrijheid gesteld. Ook hij kreeg een gebiedsontzegging voor volgend weekend.