Politie Midden- en West Brabant

Persbericht controleactie Zuid Holland Zuid (01/04/07)

TILBURG, 1 april 2007

MEERKERK - De politie Zuid-Holland-Zuid en de politie Midden en West Brabant hebben op zaterdag 31 maart 2007 een grote interregionale verkeerscontrole gehouden langs de rijksweg A27 ter hoogte van Meerkerk.

Het bijzondere aan deze controle is dat medewerkers van de vrijwillige politie van beide korpsen de controle organiseerden. Naast de tachtig mensen van de vrijwillige politie deden ook politiemensen van het Joint Hit Team, Bureau Identiteit en Documentfraude en de Vreemdelingenpolitie met de controle mee. Verder verleenden medewerkers van het Korps Landelijke Politiediensten, Rijkswaterstaat, de belastingdienst en de ANWB hun medewerking. In totaal waren zon 140 mensen actief tijdens de controle. Het doel van de controle is het vergroten van de verkeersveiligheid. Zo is er onder meer gecontroleerd op rijden onder invloed en de staat van het voertuig. Daarnaast vond er controle plaats op de opiumwet, de vreemdelingenwet en identiteit en documenten. De controle startte omstreeks 17.00 uur en eindigde om 22.30 uur.

Resultaten
De politiemensen schreven zestig bekeuringen uit. Hierbij zaten opmerkelijk veel bekeuringen voor gladde banden. Ongeveer 65 autobestuurders kregen geen bekeuring. Aan hun auto was een technisch gebrek, voornamelijk kapotte verlichting. Medewerkers van de ANWB repareerden tegen kostprijs deze gebreken en daarom kregen de automobilisten geen bekeuring. De politie nam drie autos in beslag omdat deze niet verzekerd waren. Vijf autobestuurders kregen Proces-verbaal omdat ze een te hoog promillage hadden door alcoholgebruik. Overigens bliezen ruim duizend verkeersdeelnemers bij de controle. Een autobestuurster werd aangehouden omdat ze een valse naam opgaf. De vrouw vertelde dat ze dat had gedaan omdat ze geen rijbewijs heeft.

Auteur: Leonie van Ooijen