Persbericht weekend 31 maart en 1 april

's-Hertogenbosch, 01-04-2007

Politie houdt vrouw en zoon aan

Oss De politie heeft vrijdagmiddag een 35-jarige Osse en haar 16-jarige zoon aangehouden bij hun woning. Ze worden er van verdacht die middag een 49-jarige Ossenaar bedreigd en geslagen te hebben. Dit gebeurde in de Molenweg in Oss. Vermoedelijk waren problemen in de relationele sfeer de aanleiding. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt vechterbazen op

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag drie 18-jarige jongens aangehouden in een bus in de Vogelstraat. De politie kreeg een melding van de buschauffeur, dat er gevochten werd in zijn bus. De chauffeur reed naar het hoofdbureau van politie. Daar hielden agenten de drie vechtersbazen, twee uit Kerkdriel en één uit Hoenzadriel, aan. Ze werden gehoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt vernielers aan

Oss Dankzij een oplettende burger heeft de politie vrijdagavond twee vernielers, twee 12-jarige Ossenaren, aan kunnen houden. Ze worden er van verdacht autos te hebben bekrast en vernield die geparkeerd stonden op het Jurgensplein in Oss. De getuige zag dat één van de verdachten een auto bekraste en kon hem aanhouden en overdragen aan de politie. De andere verdachte werd door zijn plaatsgenoot aangewezen en eveneens aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie voorkomt drugsdeal

Veghel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een drugsdeal weten te voorkomen. In een auto geparkeerd op de Leo van der Weijdenstraat trof de politie twee mannen, een 20-jarige inwoner van Mariahout en een 19-jarige inwoner van Erp, aan. Zij gedroegen zich verdacht. Bij een onderzoek in de auto en fouillering van de twee verdachten trof de politie ruim 2,5 gram speed aan en 0,2 gram vermoedelijk heroïne. Beide verdachten krijgen een proces-verbaal en de drugs zijn inbeslaggenomen.

Politie houdt jongen met wit poeder aan

Sint Oedenrode Bij een controle van een groep jongeren in De Sloef in Sint Oedenrode heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige jongen uit Sint Oedenrode aangehouden. Hij bleek een zakje witte poeder, vermoedelijk speed, en weed bij zich te hebben. De jongen is verhoord en hij krijgt een proces-verbaal.

Politie houdt verdachten bedreiging aan

Boxtel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee inwoners van Boxtel, 34 en 51 jaar oud, aangehouden in de woning van de 34-jarige. Ze worden er van verdacht die nacht een 50-jarige plaatsgenoot bedreigd te hebben bij zijn woning aan de Kapelweg in Boxtel. Daarbij zou tevens de ruit van een deur van de woning vernield zijn. Mogelijk dat eerdere conflicten tussen de mannen het motief was. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 34-jarige Bosschenaar aangehouden in de korte Tuinstraat in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht die avond de bedrijfsbus van een 54-jarige man uit Sint Michielsgestel vernield te hebben. De man had zijn bus in de straat geparkeerd omdat hij onderhoudswerkzaamheden moest plegen in een woning in de buurt. De verdachte had diverse deuken in zijn bus geslagen. De verdachte is aangehouden en zondagmorgen met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Politie vordert rijbewijs in na aanrijding

Vught De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 23-jarige Bossche automobilist ingevorderd. De man was tegen een lantaarnpaal en een betonnen paaltje gereden op het Marktveld in Vught. De man, een beginnend bestuurder, bleek veel te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt zusjes aan voor mishandeling

Sint Anthonis De politie heeft zaterdagavond twee zusjes uit Cuijk, beide 15, aangehouden in een horecagelegenheid aan de Brink in Sint Anthonis. De zussen worden er van verdacht een leeftijdgenootje uit Boxmeer geschopt en geslagen te hebben. De zussen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Politie treft daklood aan; verdachten aangehouden

Nistelrode De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen, een 39-jarige Pool en een 30-jarige man met onbekende nationaliteit aangehouden in een bus op de Loosbroekseweg in Nistelrode. In de bus bleek daklood te liggen. De twee mannen zijn ingesloten en de politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het lood. De 39-jarige Pool moest nog een straf van 19 dagen uitzitten voor eerdere diefstallen. De andere verdachte is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Politie onderzoekt vechtpartij

Boxmeer De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een vechtpartij die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond bij een woning aan de Sijs in Boxmeer. Een 26-jarige inwoner van Boxmeer is die nacht bij de woning aangehouden, een 30-jarige inwoner van Boxmeer en een 20-jarige man uit die plaats zijn als verdachten gehoord. Wat precies de reden van de vechtpartij was, is nog niet duidelijk, maar er is over een weer geslagen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Te diep in het glaasje, politie vordert rijbewijs in

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een 34-jarige Bosschenaar ingevorderd. De man reed over de Bruistensingel en reed met zijn auto achter op de auto van een 23-jarige Vlijmense. Hij bleek ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. De vrouw hield nekklachten over aan de aanrijding. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Politie houdt harddrugsdealer aan

Schijndel De politie heeft vrijdagavond een 39-jarige inwoner van Schijndel aangehouden in zijn woning aan de Leliestraat. Hij wordt verdacht van diverse dealpraktijken vanuit zijn woning. Ook de 35-jarige bewoonster van de woning werd aangehouden. In de woning hield de politie vrijdagavond ook drie andere inwoners van Schijndel aan, een 38-jarige vrouw en een 51 en 34-jarige man. In de woning werden diverse grammen harddrugs zoals cocaïne, amfetamine en XTC en ook hennep aangetroffen. Ook trof de politie een luchtdrukwapen aan. Eerder die avond werd in de Zwembadweg in Schijndel een 38-jarige Schijndelse klant van de man aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van cocaïne. De hoofdverdachte is inverzekeringgesteld voor verder onderzoek en de drugs en het wapen zijn inbeslaggenomen. Tegen de andere verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.