Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Wildspieker Landzicht de beste nieuweling in Ambt Delden 01-04-2007

In de schitterende accommodatie van Ruitersportcentrum De Hoffmeijer te Ambt Delden kwamen gisteren bijna 30 jonge tuigpaarden in aktie.

Vanuit vijf groepen werden zeven paarden uitgenodigd voor de finale. Uiteindelijk kwamen aan het einde van de avond vijf paarden terug om te strijden om de overwinning.

Egbert Emmink had een goede avond want hij plaatste zich zich met drie paarden voor de finale. In de finale koos hij voor de vierjarige Willaton (v.Pronkjuweel). Zijn grootste tegenstander was Lambertus Huckriede met Wildspieker Landzicht (v.Manno). Lambertus kwalificeerde zich d.m.v. een door de jury toegekende wild-card voor de finale, nadat hij in de vijfde groep tweede werd achter Egbert Emmink met Celebration (Manno x Cambridge Cole), de winnaar van de nieuwelingen in Beilen vorige week. Egbert Emmink voelde toen al de hete adem van Lambertus Huckriede met Wildspieker en hij weet dat Lambertus tot het einde blijft strijden. Egbert koos dus in de finale niet voor Celebration maar voor Willaton.

Wildspieker en Willaton maakten er in de finale een mooie strijd van. Willaton imponeerde met zijn krachtige vierkante bewegingen maar zou er nog even meer overheen mogen kijken. Het front en het voorbeengebruik zijn juist de sterke punten van Wildspieker Landzicht en daarmee trok hij uiteindelijk de overwinning naar zich toe. Het achterbeen wordt wel goed ondergebracht maar zou nog iets maar kracht mogen uitstralen.

Lambertus kocht Wildspieker Landzicht afgelopen december van Bertus Kwarten nadat deze had besloten om de hengst niet meer voor te brengen op de hengstenkeuring. Als driejarige behaalde hij de tweede bezichtiging.

Wildspieker is gefokt door M.C.M. Houtepen uit Bavel uit de Hackneymerrie Lady Sunrise (Plains Superstition x Plains Black Challenger).

Vervolgens werden geplaatst Woudloper (Roy M x Fabricius) met Jan Muggen, Zelienus (Patijn x Renovo) met Leendert Veerman en Zoran (Manno x Larix) met Marcel Leusink.

Winnaars overige rubrieken:
Limiet 1: Tirano (v.Milano) van Alette Brouwer met Freek Saris Limiet 2: Tybo (v.Masamba met P. van de Gugten
Limiet 3: Wervelwind (v.Plains Liberator) van C. Clevering en Harm Jan Veenstra met Harm Jan Veenstra
Limiet 4: Tarquinius (v.Balmoral) van Fabienne Hellendoorn met Freek Saris
Tuigpaarden onder het zadel: Venderose M (v.Roy M) van Toon van Doorn met Mej. Van Zijtveld
Open klasse, groep 1: Raimond (v.Larix) van Hennie Harink met Eveline Corbeek
Open klasse, groep 2: Show me the Money (v.Lorton) van Gebr. Van Manen en Robbie van Dijk met Robbie van Dijk
Tweespannen: Heraut (v.Indiaan) en Sitinkie M (v.Joviaal) van familie Mulder met Lambertus Huckriede

(RvdK, overname zonder bronvermelding niet toegestaan)

Kijk ook op: www.tuigpaarden-twente.nl >>>