Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 1 april 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; actie preventief fouilleren

Vrijdagmiddag en avond heeft op de Maaspromenade een actie
preventief fouilleren plaatsgevonden. Bij deze actie werden
ongeveer 320 personen gecontroleerd.
Naast de preventieve fouillering werd in dezelfde omgeving ook een alcoholcontrole gehouden. Hierbij hebben 334 mensen moeten blazen. Twee personen werden aangehouden omdat zij teveel gedronken hadden.
Het fouilleren leverde 10 overtredingen van de Wet Wapens en Munitie op, met name het bezit van messen. Daarnaast werd voor ruim 2300,- euro geïnd aan (openstaande) boetes. Ook werd in totaal 36 gram softdrugs in beslag genomen. Tot slot werden nog 37 boetes uitgeschreven voor verschillende feiten, zoals drugsgebruik, verkeersovertredingen en drinken op straat.
Voor beide controles werden in totaal 28 politiemensen ingezet.

Schinnen; man bedreigd met groot mes

Zaterdagavond rond 20:00 uur is een 16-jarige jongen uit Sittard bedreigd met een groot mes. Dit gebeurde ter hoogte van het NS-station in Schinnen.
Getuigen zagen dat twee mannen bij het station stonden en dat een van hen een mes bij zich had. Daarna zagen zij dat er stekende bewegingen werden gemaakt naar een derde man. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de twee verdachten aan in de omgeving van het station. Het gaat hierbij om een 16-jarige jongen uit Schinnen en een 17-jarige jongen uit Venlo. Een van hen had een mes bij zich. Plotseling kwam ook het slachtoffer bij de agenten. Hij verklaarde dat hij de verdachten, een neef en vriend van zijn neef, tegen wilde houden toen zij met de trein weg wilden gaan. Hierop was een ruzie ontstaan waarbij ook het mes was gebruikt. Het slachtoffer zag het dreigen met het mes niet als een bedreiging maar als een 'spel'. Hij wilde geen aangifte doen. De verdachten zijn door de politie aangehouden.
NB onder meer voor verboden wapenbezit
Kerkrade; handel in softdrugs vanuit woning beëindigd

Met de aanhouding vrijdagmiddag van een 42-jarige man in een woning aan de Melchiorstraat in Kerkrade heeft de politie de handel van softdrugs vanuit die woning beëindigd.
De politie had eerder die middag kopers van verdovende middelen gecontroleerd die verklaarden in dat pand drugs te hebben gekocht. Hierop ging de politie de woning binnen. Daar troffen zij, naast de 42-jarige dealer uit Landgraaf, ook nog vijf klanten aan. De jongste van hen was 14 jaar, allen waren afkomstig uit Herzogenrath. (D) In het pand werden diverse joints en 16 gram hennep aangetroffen.
Tegen de dealer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; schieten met een windbuks

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03:00 uur zijn twee mannen aangehouden die even ervoor met een windbuks vanuit een auto geschoten hadden. Dit gebeurde op de Earl Bakkenstraat in Heerlen.
Getuigen zagen dat de mannen, 22 en 20 jaar oud en afkomstig uit Landgraaf en Heerlen, vanuit een auto schoten en waarschuwden de politie. Deze sprak de mannen aan die erkenden met het geweer te hebben geschoten op lantaarnpalen. De verdachten zijn aangehouden en het wapen is in beslaggenomen.

Heerlen; vrouw overloopt inbreekster

Zaterdagavond is een 29-jarige vrouw uit Heerlen aangehouden die ervan wordt verdacht even ervoor te hebben ingebroken in een woning aan de Doctor Kuyperstraat in Heerlen.
Rond 22:30 uur liep het slachtoffer, een 45-jarige vrouw, de verdachte tegen het lijf in haar woning. Hierop ontstond een schermutseling die buiten eindigde, waarbij het slachtoffer hard om hulp riep. Een buurvrouw probeerde de vrouw nog tegen te houden, maar zij kon toch wegkomen. De politie die ter plaatse was gekomen, hoorde even later dat een stuk verder in dezelfde straat geprobeerd was om een bromfiets te stelen. Hierbij was ook sprake van een vrouwelijke verdachte die aan het signalement voldeed. De verdachte was een brandgang ingerend, waar zij even later uit te voorschijn kwam. Ze is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Heerlen.

Maastricht; 74-jarige man slachtoffer van zinloos geweld

Vrijdagmiddag is op de St. Pieterstraat in Maastricht een 74-jarige man uit die stad mishandeld. Dankzij het signalement kon de verdachte zaterdag worden aangehouden.
Getuigen zagen vrijdagmiddag dat de bejaarde man een vuistslag kreeg van een onbekende man. Omstanders kwamen de man stel helpen en hielden de verdachte tegen. Deze kon korte tijd later er toch vandoor gaan. De gealarmeerde politie ging met het signalement aan de slag en vond de identiteit van de verdachte. Zaterdagochtend werd deze, een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, op de St. Hubertuslaan aangehouden. Hij verklaarde dat de bejaarde man hem had uitgescholden en dat hij fysiek geweld had gebruikt. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een gezwollen lip over en was erg overstuur.

Maastricht; vernielingen aan auto's

In de nacht van zaterdag op zondag is een 17-jarige jongen aangehouden die wordt verdacht medeplichtig te zijn aan het vernielen van vier auto's op de St. Jacobstraat in Maastricht.
De verdachte, afkomstig uit Maastricht, was onder invloed van alcohol. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich, maar uiteindelijk kon de verdachte naar het politiebureau in Maastricht worden overgebracht.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heerlen; man in gezicht gestoken

Vrijdagmiddag rond 14:00 uur is een 36-jarige man uit Andernach (D) door een onbekend gebleven man in zijn gezicht gestoken. Dit gebeurde op de Meezenbroekerweg.
Het slachtoffer stond met zijn broer ter hoogte van de school op de stoep te wachten op een vriend. Iets voor 14.00 uur kwam een onbekende man op hen af gelopen. Deze stopte bij de auto van het slachtoffer en begon tegen de auto te trappen. Hierop ging het slachtoffer voor zijn auto staan en duwde de man weg. Na wat geduw ziet het slachtoffer dat de dader uithaalt naar het gezicht van het slachtoffer. Direct erna voelt hij een stekende pijn en bloedt hij stevig. Het slachtoffer ziet de dader weglopen richting station. Met behulp van het signalement houdt de politie even later een verdachte aan op de Kempkensweg. Deze man blijkt niets met het voorval te maken te hebben en is weer in vrijheid gesteld. Het slachtoffer hield aan de steekpartij een flinke wond over op zijn linkerwang.
Het signalement van de dader van de steekpartij is als volgt: het ging om een man met een heel donkere huidskleur, donker gekleed waarbij de jas een lichte bontkraag had. Mochten er mensen zijn die meer informatie hebben over dit steekincident of getuige zijn geweest dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900 - 8844(lokaal tarief)

Brunssum; man zwaait met vuurwapen

Vrijdagmiddag is een 28-jarige man uit Brunssum aangehouden op de Houserstraat in Brunssum. Hij wordt ervan verdacht met een vuurwapen op straat te hebben gedreigd.
Toen de politie ter plaatse kwam heeft zij de man op straat aangehouden. Hij bleek geen vuurwapen bij zich te hebben. De man gaf aan dat het vuurwapen in een woning aan de Houserstraat zou liggen. De politie trof het vuurwapen aan in de woning zoals de verdachte had verklaard. Het bleek hierbij om een nepvuurwapen te gaan, die goed leek op een echt vuurwapen.
De bedreiging had te maken met problemen in de relatiesfeer. De verdachte is in verzekering gesteld.

---- --