Politie Gelderland-Zuid

Alcohol en verkeer gaan niet samen

Regionaal, 01-04-2007 o In de nacht van zaterdag 31 maart op zondag 1 april zijn op diverse plaatsen in de regio automobilisten gecontroleerd die onder invloed van alcohol reden.

Op zaterdag 31 maart omstreeks 22.40 zagen agenten op de Zeiving in Vuren een auto slingerend over de weg rijden. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 24-jarige man van Poolse afkomst, te veel gedronken had. Na ademanalyse werd een alcoholpercentage gemeten van 740 ug/l. De man kreeg een rijverbod en moest onmiddellijk een boete betalen van 850 euro.

Op zaterdag 31 maart omstreeks 23.45 uur negeerde op het Keizer Karelplein een automobilist het rode licht. De agenten die dat zagen, controleerden de automobilist. Ook hij bleek te veel gedronken te hebben. Uitslag was hier 620 ug/l. De automobilist, een 53-jarige Nijmegenaar, kon onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 7 uur.

Op zondag 1 april omstreeks 03.28 werd op de Hoflaan in Groesbeek een 36-jarige Groesbeker gecontroleerd. Hij bestuurde zijn auto terwijl hij een alcoholpercentage had van 630 ug/l. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren, mede omdat hij reeds eerder onder invloed had gereden.

Op zondag 1 april omstreeks 06.00 uur reed op de Groenestraat in Nijmegen een 24-jarige vrouw uit Nijmegen met haar auto tegen een geparkeerde auto aan. Ook deze automobiliste had veel te veel gedronken. Ademanalyse wees een alcoholpercentage uit van 760 ug/l. Ook van deze bestuurster werd het rijbewijs ingevorderd. De door de vrouw bestuurde auto en de geparkeerde auto raakten zodanig beschadigd dat ze beiden zijn afgesleept.

(06)