Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 01-04-2007

Man gebruikt stroomstootwapen

ZEIST De politie werd zaterdagmiddag rond 16.10 uur gestuurd naar de Boulevard waar twee automobilisten een verkeersconflict met elkaar hadden dat uit de hand was gelopen. Hierbij heeft één van hen, een
23-jarige automobilist uit Amersfoort, een stroomstootwapen gebruikt en meteen weer weggereden.

Een van de agenten herkende de omschrijving van de auto van de verdachte en wist deze terug te vinden in Huis ter Heide. De verdachte werd voor bedreiging met geweld aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Hij gaf toe gebruik te hebben gemaakt van een stroomstootwapen en vertelde deze al rijdend uit het raam gegooid te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

ZEIST Rond 04.10 uur werd de politie gestuurd naar de Jagerlaan waar meerdere personen zouden vechten. Daar aangekomen waren de partijen reeds gescheiden. Het bleek dat een 21-jarige man uit Doorn had gezien hoe een 25-jarige man uit Zeist vernielingen pleegde in de horecagelegenheid en dit netjes gemeld had bij een portier. De portier zetten vervolgens de Zeistenaar de zaak uit. Toen de man uit Doorn later ook de gelegenheid verliet, werd hij opgewacht door de Zeistenaar die hem aanviel. Omstanders hebben zich met het gevecht bemoeid en hierbij werd over en weer geslagen. De portier heeft uiteindelijk de partijen kunnen scheiden. De ambulance heeft beide mannen onderzocht. De verdachte is overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis in Zeist voor verwonding aan zijn hoofd. De politie onderzoekt de zaak.