Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Zeewolde/Marknesse, 01-04-2007 o In Zeewolde en Marknesse vonden vrijdag aan het einde van de middag, tweee ongevallen plaats, waarbij sprake was van letsel.

In Zeewolde botste op de Atlanta een fietser op een auto. De man op de fiets, een 38-jarige Zeewoldenaar die op de stoep reed, verklaarde de auto - die van links kwam en bestuurd werd door een 43-jarige plaatsgenoot - niet gezien te hebben. De man op de fiets kon een botsing niet voorkomen en tuimelde door de klap van zijn tweewieler en belandde op zijn schouder. Als gevolg daarvan werd hij overgebracht naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk voor verdere behandeling.

In Marknesse was er diezelfde vrijdag ook sprake van een aanrijding tussen een tweewielerig voertuig en een auto. Ditmaal ging het om een 46-jarige motorrijder uit Vollenhove en een 35-jarige automobilist uit Den Haag. Laatstgenoemde kwam op de Marknesserweg vanaf het terrein van het benzinestation. De man kreeg vervolgens - in verband met filevorming - van een andere automobilist de gelegenheid om de weg op te gaan. Op dat moment zag hij de motorrijder, die de file aan het voorbij rijden was. De Vollenhover kwam door de botsing te vallen en liep voetletsel op. Hij werd met de ambulance overgebracht naar de Isala Klinieken locatie Sophia in Zwolle.