KNHS



Chayenne Wiskerke e Nuri Dijks winnen ZZ en Z-springen KNHS Indoorkampioenschap

1 april 2007

Jeugd regeert

Ermelo (KNHS) Het waren de jeugdige combinaties die al hun geroutineerde collegas te snel afwaren op het KNHS Indoorkampioenschap springen paarden voor het Z en ZZ. In de zwaarste ZZ-klasse was het de 17-jarige Chayenne Wiskerke die met VDL Rocksina tot kampioene werd gehuldigd. Eveneens 17 is Nuri Dijks die met Aque di Parma het kampioenschap in de Z-klasse won.

In het ZZ waren er na twee manches nog drie combinaties met 0 strafpunten achter hun naam. In de barrage bleef Chayenne Wiskerke (Ossendrecht) andermaal foutloos met haar Corland-afstammeling Rocksina in een tijd van 27.84. Bart Bles (Babberich) reed Kyra Adelheid (v.Aram) ook foutloos rond maar was met 28.40 seconde net iets langzamer.
Elke Jaspers (Swalmen) kreeg met Mandola in de barrage één springfout in een tijd van 26.48sec. Met slechts een tijdfout in de tweede manche, mocht Roy de Nijs (Roosendaal) zich met Cyber Boy als vierde opstellen.

In de Z-klasse wisten elf combinaties een plaats in de barrage af te dwingen. Uiteindelijk trok de zeventienjarige Nuri Dijks (Geesteren) aan het langste eind. Foutloos in een tijd van 33.03sec kwam hij over de finish met Aqua di Parma (v.Lux). De dit jaar 18 geworden Maaike Koopmans (Fluitenberg) reed Silverton foutloos in 33.14 sec. naar de tweede plaats. Martien Amendt (Broekhuizenvorst) kwam met Springtime op de derde plaats (0/34.67sec). Bart Bles en She is a Lady werden vierde (0/35.26sec).

Alle uitslagen zijn te vinden bij springen>kampioenschappen>KNHS kampioenschappen