Ingezonden persbericht


Persbericht
Gide der beHOEDers beëindigt seizoen

Inwijdingsceremonie en HOEDenafzetting

Egmond aan de Hoef - Leden van de Egmondse Gilde der beHOEDers komen zondag 1 april om 14.30 uur bijeen in Hoeve Overslot in Egmond aan de Hoef. Zij zullen deze middag hun 9e seizoen afsluiten met een plechtige HOEDenafzetting. Voorafgaand aan deze plechtigheid zal de buisHOED drie kandidaat-leden tot beHOEDer slaan.

De gilde stelt zich tot doel het bevorderen van het dragen van een HOED. Het HOEDenseizoen start elk jaar rond Allerheiligen middels de HOEDenopzetting en wordt gesloten rond de Paas-dagen met de HOEDenafzetting.
De inwijdingsceremonie bestaat uit het voorlezen van de standregelen door de buisHOED, gevolgd door een HOEDkeuring. Na goedkeuring en ondertekening van de standregelen wordt de kandidaat-behoeder tot gildelid geslagen met de beHOEDershamer.

Onder de bezielende en inspirerende leiding van gildebroeder en kunstenaar Gerard van der Leeden is er een groot groepsschilderij gemaakt,iedere beHOEDer heeft zich op het witte vlak vereeuwigd,voor veel gildenleden was dit beslist geen makkelijke opdracht. Het eindresultaat mag gezien worden,twintig gildebroeders op een groot schilderij van 120 bij 240 cm,het kunstwerk heeft een vaste plek gekregen in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee en is te bezichtigen op de 0-etage.
Uiteraard is het schilderij op zondag 1 april aanwezig in Hoeve Overslot, omringd door werk van diverse Egmondse kunstenaars.
Aad Boogaard exposeert in de stal van het Overslot. De verkoopopbrengst van zijn werk komt ten goede aan "Stichting Veldwerk".
In het kader van de tweejarige culturele uitwisseling tussen Egmond en het Belgische Zottegem wordt er tijdens het pinksterweekend in de Egmontstad Zottegem een expositie ingericht van de Egmondse kunstenaarsgroep "HaFre" . Daar Zottegem de bakermat is van de beHOEDers zal het groepsschilderij van de beHOEDers ook hier tijdens de pinksterdagen geëxposeerd worden.

Meer weten over de beHOEDers? Neem dan contact op met de bolHOED,tel.072-5062469


---- --