Anatech: 20 jaar innovatieve meetinstrumenten voor laboratoria


SITTARD, 20070330 -- Op 1 april 2007 bestaat Anatech uit Sittard precies 20 jaar. Dit innovatieve bedrijf ontwikkelt en produceert analytische meetinstrumenten. Daarnaast verricht Anatech onder de naam Analyte® laboratoriumtests voor bedrijven in de kunststoffen- en farmaceutische industrie. Onlangs was Anatech nog in het nieuws vanwege haar aandeel in `Maatje', een zorgsysteem om de zelfredzaamheid van ouderen en gehandicapten te verhogen.

Vanaf de oprichting in 1987 heeft Anatech zich gericht op de ontwikkeling en productie van meetinstrumenten voor chemische en fysische laboratoria. Deze worden daar niet alleen gebruikt voor kwaliteitscontrole, maar ook voor productontwikkeling en voor wetenschappelijk onderzoek. De honderden geavanceerde apparaten die de huidige 24 medewerkers van Anatech jaarlijks realiseren worden echter niet geleverd aan de laboratoria zelf, maar aan diverse grote collega-instrumentmakers.
Deze verkopen de instrumenten van Anatech onder hun eigen label aan gebruikers in meer dan 120 landen van de wereld. Op die manier is Anatech is staat haar producten met een relatief kleine groep medewerkers wereldwijd te verkopen.

Ook voor de (vaak veel grotere) klanten van Anatech heeft de samenwerking duidelijke voordelen: hun productenpakket wordt uitgebreid met apparatuur die uitgerust is met technologie die ze vaak zelf niet in huis hebben en ze krijgen de producten kant-en-klaar en volledig getest geleverd, met de prima prijs/kwaliteit-verhouding die kenmerkend is voor Anatech.

De afgelopen jaren is Anatech flink gegroeid. Het productenpakket is bijna geheel vernieuwd en absoluut state-of-the-art. Ook de komende jaren staan een aantal ontwikkelingen op stapel die Anatech in staat moeten stellen deze positie te houden en verder uit te bouwen. En met hulp van de enthousiaste medewerkers moet dat ook zeker gaan lukken.





Ingezonden persbericht