Gemeente Hilversum

Nike Hilversum City Run: centrum lastig bereikbaar

27 maart 2007
De Nike Hilversum City Run van a.s. zondag 1 april maakt het centrum van Hilversum voor automobilisten enige uren lastig bereikbaar. Het parcours van de wedstrijden is vrijwel gelijk aan dat van vorig jaar. Na de start vanaf de Groest ter hoogte van de Stationsstraat door het centrum, de Boombergwijk, langs het Raadhuis en over het Melkpad terug naar de finish op de Groest. Het enige verschil met vorig jaar is dat de lopers niet om het Goois Museum heenlopen, maar vanuit de Kerkstraat rechtsaf de 's-Gravelandseweg opdraaien en pas na een rondje Oude Enghweg, Melkpad, 's-Gravelandseweg via de Albertus Perkstraat de Boombergwijk ingaan (zie kaartje aan de rechgeerkant van dit scherm).

De centrumring is vanaf het eind van de ochtend tot ongeveer 17.00 uur vanaf de Stationsstraat tot aan de Kerkbrink afgesloten. Daarnaast zijn ook de routes stad in via de 's-Gravelandseweg en de Lage Naarderweg/Naarderstraat naar het Melkpad geblokkeerd. Autoverkeer vanaf Bussum en 's-Graveland richting centrum wordt omgeleid via de buitenring en de Vaartweg.
De rijrichting op de Koninginneweg wordt vanaf de Schapenkamp tot aan de Lage Naarderweg omgedraaid. Dit om autoverkeer op de Schapenkamp, waaronder de bus, een uitweg te bieden.

P-garages
De parkeergarages Hilvertshof en City Parking zijn de hele dag open. P-garages Gooische Brink en Gooiland zijn gereserveerd voor deelnemers.

Programma City Run
Het programma ziet er als volgt uit:

* om 12.00 uur wordt de Kids Run gehouden voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Gelijktijdig lopen schoolteams om het Goois Scholenkampioenschap;

* om 12.30 uur is de KNAU-wegwedstrijd voor wedstrijdlopers (10 km), met als inzet o.m. het parcoursrecord;

* de ABN AMRO Business Run (220 teams) start om 13.30 uur (5 en 10 km);

* om 13.40 uur is de start van de Oxxio Prestatieloop (5 en 10 km);
* de traditionele Nike Ladies Run (5 km en voor het eerst ook 10 km) start om 15.10 uur.

Verder is er muziek en amusement voor lopers en publiek:


* Op het Marktterrein vanaf 11.30 uur Nike Demoteam, warming up en streetdance

* Op de Groest vanaf 11.30 uur voor de kinderen draaimolen, springkussen, clowns

* Kerkbrink en Kerkstraat: Toeters en Bellen, swingend straatorkest
* Kei-pleintje: discjockey

Wilt u meer weten over de Nike Hilversum City Run, kijk dan op de website (zie de link aan de rechterkant van dit scherm).