Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
-------------------------

Derde muzikale strijd Jazz Talent in Theater Borra

Zondag 1 april wordt het laatste voorrondeconcert gespeeld voor de landelijke Amersfoort Jazz Talent Award 2007. Twee van in totaal zes genomineerd bands laten in Theater Borra laten horen waarom ze als talent betiteld worden voor de Ajta 2007.

Om 15 uur valt er te luisten naar Grand Wazoo van bandleider Franke van der Molen uit Amsterdam Dit kwintet combineert hardbop met samples, beats en andere hippe zaken. Akoestische en elektrische klanken komen hierin harmonieus samen. De band bevat een trompettist; de enige koperblazer van alle inzendingen voor de Ajta 2007. Om 16.30 treedt Jazzest op van zangeres Julia Oschewsky en begeleiding, eveneens uit Amsterdam. De zangeres weet bekende liedjes te actualiseren zonder ze geweld aan te doen. Het samenspel is bijzonder intens en subtiel.

De Amersfoort Jazz Talent Award wordt in 2007 voor de tweede keer uitgereikt. Amersfoort bevindt zich in het middelpunt van de jazz. Met de waardevolle programmering door het jaar heen van het JazzPodium Amersfoort, het geroemde grote Jazzfestival Amersfoort in mei en diverse in de stad wonende jazzmusici van naam, is de prijs voor jong talent zeer op zijn plaats in Amersfoort. Theater Borra op de Hof biedt daarbij een warm onderdak aan publiek en musici.

De winnende jazzformatie van de Talent Award gaat naar huis met een geldbedrag van 2500,- euro en een wisseltrofee. Uit de tientallen inzendingen voor de Ajta 2007 is door de jury een selectie gemaakt van zes getalenteerde bands. Deze formaties spelen in Theater Borra in Amersfoort op drie zondagmiddagen voor een plaats in de finale. Kort na het laatste concert wordt bekend gemaakt welke drie formaties doorgaan naar de eindstrijd. De finalisten spelen op het Amersfoortse Jazzfestival op
zondag 13 mei voor de geldprijs en de wisseltrofee van de Amersfoort Jazz Talent Award.
Ook dit keer wordt een geinspireerde middag verwacht, zowel voor de deelnemers als voor het publiek. De eerdere voorrondeconcerten op 4 en 18 maart hebben deze verwachting al waar gemaakt.

De jury bestaat uit twee toonaangevende jazzprofessionals en drie vertegenwoordigers (en natuurlijk jazzkenners) namens de organiserende partijen JazzPodium Amersfoort, Amersfoort Jazzfestival en de Rabobank. De jury staat opnieuw onder leiding van Jeroen de Valk (schrijver van jazzboeken en AD/UN-redacteur).
www.amersfoortjazztalentaward.nl

AMERSFOORT JAZZ TALENT AWARD:
AGENDA

Voorrondeconcerten Amersfoort Jazz Talent Award
gratis toegankelijk
Lokatie: Theater Borra, Hof 25, Amersfoort

zondag 1 april (15-18 uur)
concert 1 - Grand Wazoo. Dit kwintet combineert hardbop met samples, beats en andere hippe zaken. Akoestische en elektrische klanken komen hierin harmonieus samen.
concert 2 - Jazzest. Zangeres Oschewsky actualiseert bekende liedjes zonder ze geweld aan te doen. Het samenspel is bijzonder intens en subtiel.

Finale (3 bands) - gratis toegankelijk
Lokatie: afwisselend Groenmarkt en Appelmarkt op Amersfoort Jazz festival zondag 13 mei (13-17 uur)
Op zondag treedt ook op: Ruben Samama uit Den Haag met zijn kwartet, winnaar van de Ajta 2006.


---

Noot redactie/niet voor publikatie:
Meer informatie over de Amersfoort Jazz Talent Award is te vinden op www.amersfoortjazztalentaward.nl. (ook voor korte geluidsfragmenten) Of mail naar: Hinotes@amersfoortjazztalentaward.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de coordinator, Hetty van Oordt, telefoon 06-52038824.