Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 22 maart 2007

Langer Houdbaar: een smakelijke expositie

Langer Houdbaar is een expositie over eten. De glastuinbouw in het Westland is internationaal bekend om haar expertise op het gebied van groentenveredeling en kweken en telen van bijzondere groenten. Naast de intensieve handel komen chefkoks uit de hele wereld hierheen voor de beste producten op het gebied van smaak, vorm en kleur, maar ook houdbaarheid en gezondheid. In de expositie lichten drie innovatieve bedrijven een tipje van de sluier op over de geheimen van het Westland. Eten is sinds eeuwen onderwerp van creativiteit. Op vele schilderijen speelt de maaltijd of de bereiding daarvan een hoofdrol. Ook op culinair gebied zijn ware kunstenaars aan te wijzen, die op een zeer kunstzinnige en innovatieve manier met voedsel omgaan. Fooddesign is de nieuwste discipline binnen ontwerpopleidingen en het ontwerpen van verpakkingen en reclame ten behoeve van de presentatie van voedsel behelst in de huidige tijd een groot deel van het werk van vormgevers. Op zondag 1 april wordt de expositie feestelijk geopend met o.a. een optreden van de Westlandse musical De Kromme Jongens.

De expositie is gratis te bezichtigen elke woensdag t/m zondag (12:00 - 17:00 uur). Op zondag 8 april zal de expositie in verband met Pasen eerder sluiten, namelijk 15:00 uur. Langer Houdbaar: 1 april t/m 13 mei, Bacinol-gebouw, Wateringsevest 38 te Delft. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.bacinolexpo.nl of bellen met 06-30 646 323.