Ingezonden persbericht


KLIMAKS, klimaat is geen grap!

Klimaatevenement op zondag 1 april 2007

WAT: De Kleine Aarde in Boxtel organiseert op 1 april het klimaatevenement ' KLIMAKS'. Centraal tijdens dit evenement staat het doen van klimaatacties met onder andere biologische producten, spaarlampen en producten op zonne-energie. Ook de leerlingen van de Boxtelse basisscholen dragen hun steentje bij met een klimaatactie voor iedere leerling. De Kleine Aarde wil op deze dag minimaal 2000 acties realiseren en dit wordt bijgehouden.

Het evenement sluit aan bij de HIER campagne. Deze campagne, gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij, wil Nederland bewust maken van het klimaatprobleem.

WAAR: De Kleine Aarde, Centrum voor een Duurzame Leefstijl in Boxtel, het enige recreatieve en educatieve Eco-park in Nederland (bezoekadres: Klaverblad 1, Boxtel).

WIE: De Kleine Aarde wil mensen inspireren tot een duurzame leefstijl; hoe je op een leuke manier een positieve bijdrage kunt leveren aan een beter milieu.

WANNEER: Zondag 1 april 2007, van 11.00 tot 17.00 uur. Entree 5,- euro vanaf 12 jaar,
Kinderen van 8 t/m 12 jaar 2,50 euro (t/m 7 jaar gratis) Vrienden van De Kleine Aarde hebben gratis entree

EN VERDER:
Rondleidingen.
Opening van de Klimaattentoonstelling
Opening van de Klimaatroute, een interactieve route op het Eco-park, waarin de bezoeker ontdekt wat klimaatverandering is, en vooral, wat hij er zelf aan kan doen om de klimaatverandering tegen te gaan. Meerdere keren per dag klimaatroute-rondleidingen. Stands waar klimaatvriendelijke producten kunnen worden aangeschaft.

Catering: Vele (h)eerlijke kleine gerechten zijn te proeven uit de eigen, biologische keuken van De Kleine Aarde.

Veel muziek.

Kinderactiviteiten:
Uitslag 'kleurwedstrijd' en ' bedenk je eigen klimaatactie' Eieren zoeken
Speurtochten; voor kinderen vanaf vier jaar zijn er verschillende doe- en leerpaden.. Veel kinderspellen, schminken en nog veel meer.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor verdere informatie: Harrie Perebooms, projectleiding KLIMAKS, 0411-68 49 21. Alle overige informatie: www.dekleineaarde.nl.


---- --