LLiNK

Rotterdam, woensdag 28 maart 2007


- PERSBERICHT -

Inupiaq eskimo's centraal in de Geitenwollensokkenshow

Francisco van Jole praat met Tseard Zoethout die de afgelopen drie weken in het noorden van Alaska heeft doorgebracht voor het project 'The Big Thaw' - native responses to climate change. De onderzoeksvraag van dit project: wat is de impact van het broeikaseffect op de lokale bevolking van Alaska en wat betekent de klimaatverandering voor de cultuur van de Inupiaq eskimo's? De Geitenwollensokkenshow is zondag 1 april om 20:00 te beluisteren op Radio 1.

Heeft Kivalina, een eskimodorp in het noorden van Alaska, het kruiende ijs van afgelopen winter overleefd of is het nu echt door de stijgende zeespiegel van de aardbodem weggevaagd? Paren poolberen werkelijk met grizzly's? Hebben eskimo's afgelopen seizoen voldoende kariboe en zeehond gevangen om de poolwinter door te komen? En lukt het de eskimo's hun eeuwenoude jachtpatronen aan te houden als het zeeijs steeds verder wijkt? Tseard Zoethout geeft antwoord op deze vragen en vertelt over zijn ervaringen in Alaska.

'De Geitenwollensokkenshow' is zondag 1 april om 20:00 uur te beluisteren op Radio 1. 'De Geitenwollensokkenshow' is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, Radio 5, 3FM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK