Arriva


26 februari 2007.

Aangepaste dienstregeling tijdens hardloopwedstrijd op 1 april

'Dwars door Dordt'-deelnemers kunnen gratis met de bus!

Alle deelnemers van de 60e editie van de hardloopwedstrijd 'Dwars door Dordt' op zondag 1 april, kunnen gratis naar de start en finish met hoofdsponsor Arriva. Op vertoon van het wedstrijdshirt, kan gratis in Dordrecht gereisd worden. Overige reizigers moeten rekening houden met een aangepaste route van 12.30 tot 14.30 uur.

Verkeersmaatregelen
De Noordendijk is vanaf de inrit naar Sportpark Stadspolders afgesloten voor verkeer vanaf 12.30 uur tot uiterlijk 14.30 uur. De rest van de route is ten behoeve van de veiligheid van de lopers van 13.00 uur tot 14.00 uur verkeersvrij. Dit betekent dat bijvoorbeeld het Lijnbaangebied moeilijk te bereiken is. Arriva zoekt alternatieve routes voor haar bussen. De Citybus rijdt tussen 12.45 en 14.00 haar route door de binnenstad niet en zal dan tijdelijk ook niet doorrijden naar de halte van de Fast Ferry en Waterbus aan de Merwekade.

Gratis busvervoer voor deelnemers
Op vertoon van (kopie) inschrijfbewijs aan de D.D.D.LOOP en het dragen van het T-shirts heeft men op zondag 1 april gratis Arriva busvervoer binnen Dordrecht. Dit geldt ook de jeugd met MAOAM logo. Dus met andere woorden: iedereen die een T-shirt draagt met daarop 60e D.D.D.LOOP mag gratis met de bus van Arriva.

Dwars door Dordt
Onder het motto '(hard) lopen door de oudste stad van Holland' organiseren atletiekvereniging DK&AV Hercules en AV Parthenon in samenwerking met de Gemeente Dordrecht, op zondag 1 april 2007 de 60e editie van de hardloopwedstrijd 'Dwars Door Dordt'. Arriva is van dit sportevenement de hoofdsponsor.

De Dwars door Dordtloop is in atletiekkringen een heus begrip in Dordrecht maar ook ver daarbuiten. Dit mede, omdat de atleten deels door de historische binnenstad lopen. Het organisatiecomité mikt dit jaar op een slordige 1.650 deelnemers aan de diverse afstanden. Door de mix van de vele vormen van (hard) lopen is het fenomeen uitgegroeid tot een echt evenement voor de gehele familie en voor jong en oud.

De dynamiek en het breed toegankelijke karakter van dit bijzondere evenement zijn voor Arriva reden sponsor te worden van deze 60e editie.