NCRV

Het hoogste woord

Gast: Arie Boomsma

Zondag 1 april 2007
22.55 uur
Nederland 2

In het Het hoogste woord praat Klaas Drupsteen met Arie Boomsma over een opstandige jeugd, basketbal, over mooi-zijn, ambities en vriendschap.

Arie Boomsma is fotomodel, ex-presentator bij Yorin, organisator van één van de verkiezings-campagnes van de ChristenUnie, de man van de EO (Een betere buurt) én van BNN. Hoe veelzijdig kan een mens zijn? En hij is de man achter de nieuwe interactieve discussiesite Hotdog op het Themakanaal 101.tv. Hij zet zich in voor jongeren en hun plaats in de maatschappij. Vanwege dat doel neemt hij in Het hoogste woord een clip op in Amsterdam.

In Het hoogste woord, het inspirerende programma van de NCRV, legt presentator Klaas Drupsteen bekende Nederlanders drie teksten uit de bijbel voor. Teksten die inspireren, confronteren, irriteren en herinneringen oproepen. Bijbelkennis is geen vereiste in het gesprek, openhartigheid wel. Aan de hand van deze bijbelteksten vertelt de gast zijn verhaal op drie verschillende, voor hem of haar belangrijke, lokaties.

Het hoogste woord is inmiddels uitgegroeid tot een multimediaal project. Het begon in 2004 als een rubriek in de NCRV gids, werd een radiorubriek in Schepper & Co op Radio 5 en vorig jaar verscheen Het hoogste woord in boekvorm. Daaraan wordt dit jaar met Pinksteren een nieuw medium toegevoegd, de site www.hethoogstewoord.ncrv.nl.