Gemeente Breda

Nieuwe activiteiten Wolfslaar voor gezinnen en scholen

Met ingang van 1 april heeft het Milieu Educatief Centrum (MEC) van de Gemeente Breda aan de Wolfslaardreef twee nieuwe activiteiten voor gezinnen en schoolklassen. Beide activiteiten zijn geschikt voor familiefeesten en kinderactiviteiten, zoals verjaardagen.

Op pad met Willem Wolfslaar

Dit is een ontdekkingstocht voor kinderen van 6 tot 10 jaar en begint met een brief van Willem Wolfslaar. Hij vraagt de kinderen op ontdekkingstocht te gaan door het gebied Wolfslaar. Door het uitvoeren van spelopdrachten wordt de code van een schatkist ontcijferd. In de schatkist wacht de kinderen een verrassing. De tocht duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Het Kleine Diertjespad

Deze activiteit neemt kinderen van 4 tot 8 jaar mee met het jongetje Yoram, die ineens net zo groot is als allerlei kleine diertjes die in het bos leven: spinnen, regenwormen en pissebedden. Maar hij komt ook egels en merels tegen waarmee hij spannende avonturen beleeft. In het Kleine Diertjespad komen twee houten banken te staan. Hierdoor kunnen (groot)ouders en leerkrachten samen met de kinderen genieten van de vele fluitende vogels en de bijzondere voorjaarsbloemen die bloeien op dit bijzondere, rustige plekje van de kinderboerderij aan de Wolfslaardreef. De banken zijn gemaakt van duurzaam geteeld hout. Ze worden geschonken door Natuur en Milieu Vereniging Markkant en op 1 april feestelijk overgedragen aan het MEC. Reserveren Op pad met Willem Wolfslaar en het Kleine Diertjespad zijn voor 5,50 per activiteit te reserveren bij de informatiebalie van het MEC: telefoon (076) 529 4459 of via e-mail mec@breda.nl Voor scholen in Breda is de activiteit gratis. Houders van een Breda Pas krijgen 50% korting op beide activiteiten

Breda, 19 maart 2007