Opbrengst cd The Mordants voor Dorcas

16.03.2007 / 13:25 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Dorcas hulp nederland

Dorcas hulp nederland

Klaas Wilting overhandigt eerste exemplaar

WOGNUM/ANDIJK In samenwerking met hulporganisatie Dorcas brengt de jaren-zestig-band The Mordants de cd The Mordants Back in time uit. Op 1 april zal Klaas Wilting, Vriend van Dorcas, in Wognum het eerste exemplaar officieel overhandigen. Het streven is om dit jaar duizend cd s te verkopen en daarmee een opbrengst van 10.000 te realiseren. De hele opbrengst van de cd is bestemd voor het werk van Dorcas onder de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika.

De Noord-Hollandse band vond zijn oorsprong in 1962, maar bestaat sinds 2003 in de nieuwe formatie: Co Bruijns (drums), Thea Ooms (zang), Jacco Ooms (zang) en Mara Moeijes (zang), Fred Moeijes (basgitaar), Joop de Wit (sologitaar), Ed Goedhart (keyboard en accordeon) en Herman Peerdeman (ritmegitaar). Herman Peerdeman en Co Bruijns waren destijds initiatiefnemers van de band. Op de cd staan nummers uit de jaren zestig. Na de officiële overhandiging start de verkoop. De CD is begin januari 2007 opgenomen bij Harry op den Kelder van Reel Studio te Nibbixwoud; pal tegenover Bessie, het kerkje waar The Mordants ooit, in een ver verleden, hun oefenavonden hadden.

Dorcas-vrijwilliger
Herman Peerdeman is al een aantal jaren vrijwilliger bij Dorcas en rijdt eens in de week met zijn vrachtwagen rond van en naar Dorcas-depots in Nederland. Ook de andere bandleden kennen Dorcas inmiddels en hebben allemaal wel eens met Herman meegereden voor de hulporganisatie.

Meer informatie: www.mordants.nl en www.dorcas.nl.

NOOT VOOR DE PERS
Voor meer informatie over de cd-presentatie of voor een interview met de bandleden, kunt u contact opnemen met André Blank van Dorcas, tel. 0228 595900.