Gemeente Den Haag

Vanwege de komst van tram 16, heeft tram 17 vanaf zondag 1 april een nieuw eindpunt in Wateringen. De tram rijdt niet meer over de oude keerlus aan de Laan van Wateringse Veld, maar gebruikt de nieuwe keerlus aan de Dorpskade. In de nacht van zaterdag 31 maart op zondag
1 april wordt op de Middenweg het bestaande spoor van tram 17 aangesloten op het nieuwe spoor. Inwoners van Essellanden en bezoekers van de industrieterreinen in Wateringen (gemeente Westland) kunnen vanaf dat moment eenvoudig met tram 17 via Rijswijk naar Den Haag.

Oude keerlus tram 17 vervalt
De huidige keerlus aan de Laan van Wateringse Veld wordt weggehaald om plaats te maken voor de nieuwe sporen van tram 16. Iedereen die gebruik maakt van de halte voor tram 17 bij deze keerlus kan vanaf zondag 1 april opstappen bij het Parijsplein. Na het wisselen van de keerlus wordt het Parijsplein verder afgebouwd en worden de definitieve haltes voor bus 37 aangelegd. De werkzaamheden op het Parijsplein zijn begin mei klaar.

Alternatieven voor tram 17
Voor de mensen die altijd opstappen bij de keerlus van tram 17, en voor wie het Parijsplein te ver weg is, zijn er de volgende alternatieven.
Bus 30 richting station Rijswijk
Nabij het Wateringse Veld zijn er twee bushaltes op het Oosteinde. Op station Rijswijk kunnen reizigers eventueel overstappen op tram 17. Bus 37 richting Leyenburg
Deze bus rijdt tot ongeveer half april een aangepaste route via de Leyweg in plaats van via de Dedemsvaartweg. Hierdoor hebben reizigers de mogelijkheid om bij de kruising Melis Stokelaan/Leyweg over te stappen op tram 9 richting het centrum van Den Haag. Als bus 37 weer via de Dedemsvaartweg rijdt, kunnen reizigers bij de Leyweg overstappen op bus 25 of bij het Haga Ziekenhuis op tram 6.

Meer informatie
Tram 16 wordt verlengd en verbindt straks het centrum van Den Haag, de woonwijk Wateringse Veld en de bedrijventerreinen Wateringse Veld en Zwethove in Wateringen (gemeente Westland). Ook deze lijn gaat dus gebruik maken van de keerlus aan de Dorpskade. Vanaf september 2007 kan deze tram de uitgebreide route gaan rijden. Meer informatie over de aanleg van tramlijn 16 is te vinden op internet www.denhaag.nl/tram16. Meer info over reistijden en routes staat op www.9292ov.nl of via de telefoon: 0900-9292.