Gemeente Lansingerland


Nieuwe regeling Beltax per 1 april 2007

Op 23 januari 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland de nieuwe regeling CVV (Collectief Vraagafhankelijk Vervoer, beter bekend als `de Beltax') vastgesteld.

Deze regeling is aangepast in het kader van de Wmo en gaat in per 1 april 2007. Van 1 april 2007 tot en met 31 december 2008 kent de gemeente Lansingerland een overgangsregeling voor iedereen die nu gebruik maakt van de Beltax en die zijn of haar pas voor 2007 heeft opgehaald.

Het CVV bedient straks een gebied van vijf openbaar vervoerzones vanaf het huisadres van de gebruiker. Het vertrek en/of aankomstadres moet binnen de gemeentegrenzen van Lansingerland liggen. De huidige taxibedrijven Taxi van Leeuwen, Taxi Lexmond, Hoekse Tax en Taxi Wooning blijven het CVV in Lansingerland voorlopig verzorgen. De eerste vier maanden geldt als een proefperiode. Indien nodig wordt de regeling hierna bijgesteld.

DE OVERGANGSREGELING CVV (1 april 2007 t/m 31 december 2008)

Let op: de overgangsregeling geldt uitsluitend voor mensen die hun pas voor 2007 al hebben opgehaald. Heeft u uw pas nog niet en wilt u wel gebruik maken van de overgangsregeling? Haal snel uw nieuwe abonnement op bij de gemeente. Neem uw abonnement voor 2006 mee. Kosten: EUR 4,50

Huidige abonnementhouders van de Beltax met een pas voor 2007

Deze mensen krijgen automatisch een pas voor het nieuwe systeem en hoeven nu geen actie te ondernemen.

In het nieuwe systeem wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen mensen mét en zonder indicatie voor de Beltax of een taxikostenvergoeding:

Huidige niet-geïndiceerde abonnementhouders:


- kunnen voor maximaal 100 OV-zones gebruik maken van het CVV tegen het strippenkaarttarief.


- kunnen zich in 2007 laten indiceren als zij denken voor een pas in aanmerking te komen. Abonnementhouders krijgen hierover na 1 april automatisch bericht van de gemeente.

Huidige geïndiceerden voor een taxikostenvergoeding hebben recht op:


- een CVV-pas met een voor hen geldend aantal zones voor het resterende deel van het jaar (in de meeste gevallen ca. 260 zones), of


- bij een volledige taxikostenvergoeding in 2006: in 2007 de keuze tussen een Beltaxpas of een

taxikostenvergoeding. Hierover krijgt u bericht van de gemeente. (Vanaf 2008 wordt alleen een taxikostenvergoeding verstrekt als uit de indicatie blijkt dat geen gebruik kan worden gemaakt van de Beltax.)

Nieuwe aanvragers:


- worden geïndiceerd volgens de reguliere criteria, hierbij worden sociale aspecten meegewogen;


- krijgen op indicatie een CVV-pas met een voor hen geldend aantal zones.

Voor mensen die van de Beltax gebruik maken om naar hun dagverzorging of dagbesteding te reizen worden door de gemeente afspraken gemaakt met de zorgaanbieder.

VANAF 1 JANUARI 2008

CVV geïndiceerden (met pas)

Pashouders kunnen jaarlijks 350 OV-zones tegen het strippenkaarttarief reizen. Het is mogelijk om in speciale gevallen het aantal jaarlijkse zones uit te breiden. Betalen voor deze zones gebeurt bij de gemeente. Meer reizen met de Beltax dan de toegekende zones is ook mogelijk, daarvoor wordt dan het kostprijstarief gerekend (zie 'Overige inwoners').

Mensen die nog geen indicatie voor de Beltax hebben en het openbaar vervoer niet kunnen bereiken of gebruiken, en die niet zelf auto rijden, kunnen een CVV-indicatie aanvragen bij de gemeente. Als zij een indicatie krijgen kunnen zij reizen met een Beltaxpas.

Overige inwoners van Lansingerland die gebruik willen maken van het CVV

Mensen die geen indicatie hebben kunnen gebruik maken van het CVV tegen kostprijs tarief en betalen rechtstreeks aan de chauffeur. Het kostprijstarief is van 1 april 2007 tot 1 januari 2008 als volgt:

EUR 9,00 voor de eerste zone;

EUR 7,00 voor de tweede resp. derde zone;

EUR 6,00 voor de vierde resp. vijfde zone.

WE BLIJVEN U INFORMEREN

Huidige pashouders zullen in de komende maanden rechtstreeks worden geïnformeerd. De meest recente en complete informatie vindt u op de website www.lansingerland.nl/zorg. De gemeente houdt u ook via de gemeentepagina van de Heraut op de hoogte.