Voedselveiligheid op de eerste plaats bij Cricket World .....
29.03.2007 / 03:13 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Caricom-impacs
Caricom-impacs
Voedselveiligheid op de eerste plaats bij Cricket World Cup 2007
PORT OF SPAIN, Trinidad, March 29 /PRNewswire/ --
Een uitgebreid en intensief trainingsprogramma voor het hanteren van voedsel werd in
de streek uitgevoerd voor restaurateurs op lokaties van de Cricket World Cup 2007.
Deze training werd uitgevoerd door deskundigen van de Pan American Health
Organisation/World Health Organisation (PAHO/WHO), in samenwerking met het Caribbean
Epidemiological Centre (CAREC) in Trinidad en Tobago en gefinancierd door de Caribbean
Community (CARICOM).
Alle restaurateurs van deze lokaties werden in heel de streek aan hetzelfde hoge
niveau getraind en ontvingen officiële attesten. Het doel van het programma is om
ervoor te zorgen dat de duizenden fans die naar de Caraïben komen van een volledig
Caraïsche ervaring kunnen genieten met lokaties die de respectieve lokale culinaire
specialiteiten aanbieden.
"Voedselveiligheid wordt voor de Cricket World Cup met evenveel ernst en
professionalisme aangepakt als veiligheid of alle andere aspecten van deze historische
gebeurtenis in de Caraïben," zei Mw. Veta Browne, coördinatrice van het Public
Health Subprogramma bij CARICOM IMPACS, die aan het project werkte.
Meer dan 1000 restaurateurs met interesse in de voedsel- en drankonderneming van CWC
2007 werden getraind en ontvingen een attest. Kentucky Fried Chicken hoort daar ook bij,
als enige internationale franchise die toelating kreeg om aan het CWC 2007 voedsel- en
drankprogramma deel te nemen.
Nota van de redacteur: De regionale afgevaardigde bevindt zich in het CARICOM IMPACS
Regional Communications Centre (RCC) in Barbados.
Contactinformatie voor de RCC: - impacsrcc@gmail.com
Tel: +1-246-310-2299
Fax: +1-246-421-2195
Contact:
RCC, +1-246-310-2299, fax, +1-246-421-2195, impacsrcc@gmail.com