Gemeente Helden

Vrijwilligerswerk Helden: vrijwillige inzet

In Nederland zijn letterlijk miljoenen vrijwilligers, een aanzienlijk deel hiervan is in de zorg en de sport, dagelijks bezig met hún samenleving. Zij maken de realisatie van de Wet op de maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een deel mogelijk. Breed gezien voorzien zij de hele uitvoering van de Wmo van kleur. En dat vanuit motieven die veelal niets met die wet te maken hebben! Van passie tot praktisch nut, van goed willen doen tot werken aan een arbeidstoekomst, van tijdverdrijf tot integreren in de Nederlandse samenleving, van zorgen voor tot enthousiasmeren over hun hobby of passie; iedereen heeft zijn eigen redenen om zich vrijwillig in te zetten. Voor het behoud en de ontwikkeling van deze warme samenleving is een goede ondersteuning nodig.

Vrijwilligers hebben behoefte aan: goed
vrijwilligersbeleid,opleiding,waardering en erkenning en een serieuze relatie met (zorg)professionals

Organisaties willen graag: zichzelf goed kunnen besturen, mensen werven en binden, vereenvoudiging wet- en regelgeving en een goed imago van het vrijwilligerswerk.

Hierbij kan de Vrijwilligerscentrale u of uw organisatie ondersteunen. Met gerichte adviezen helpen we deze kennis af te leveren waar dat hoort: bij vrijwilligersorganisaties en eigen initiatieven op het gebied van vrijwillige inzet.

Actuele vacature

Vrijwillig(st)er tijdens de activiteiten op donderdagmiddag voor een groep mensen met een psychische achtergrond. U werkt samen met een beroepskracht.

Voor meer informatie over bovenstaande kunt u contact opnemen met de Vrijwilligerscentrale, tel (077) 307 73 50 of mailen naar t.valckx@vorkmeer.nl.

28-3-2007 12:02