AutoRai

President Alfa Romeo opent AutoRAI 2007

(3/28/2007)
Voorafgaand aan de feestelijke gala-avond heeft Antonio Baravalle, president van Alfa Romeo S.p.A. in Turijn, het startschot gegeven voor AutoRAI 2007. Samen met minister-president Jan Peter Balkenende en Arjen de Jong, voorzitter van het TentoonstellingsComité, opende hij Nederlands grootste autofeest officieel door een druk op de grote 'Start'-knop.

Ten overstaan van meer dan duizend genodigden complimenteerde Baravalle de passie en het design die op AutoRAI 2007 de boventoon voeren. Ook ging hij uitgebreid in op het hernieuwde succes van Alfa Romeo en Fiat Group Automobiles: "Een operationeel verlies van 2 miljoen euro per dag in 2004 hebben we omgezet in een winst van 5 miljoen euro in 2006. De kranten en magazines schrijven weer positief over ons, en dat is niet zonder reden."

Nieuwe modellen
Baravalle verwacht dat Fiat Group in 2010 2,8 miljoen auto's zal verkopen, waarvan 300.000 Alfa Romeo's. "Dat kan onder meer worden bereikt met een serie nieuwe modellen, zoals de Alfa Junior in 2008, de nieuwe Alfa 147 en Alfa 169 in 2009 en een Crossover in 2010. Met de huidige en nieuwe modellen zullen we in staat zijn vier miljoen nieuwe potentiële klanten te bereiken."

Na afloop van de officiële opening maakten de genodigden een uitgebreide rondgang door AutoRAI 2007, waarbij zij vanzelfsprekend enige tijd stilstonden bij de stand van Alfa Romeo. Minister-president Jan Peter Balkenende stak zijn bewondering voor de Europese primeur Alfa 8C Spider niet onder stoelen of banken. De komende dagen vormt deze schitterende concept car, samen met de andere Alfa's, een van de grootste publiekstrekkers van de AutoRAI, op stand 11.012 van Alfa Romeo in de Hollandhal.