AutoRai

Start landelijke actie 10 Tips tegen agressie in het verkeer tijdens AutoRAI 2007

(3/28/2007)
De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG) is van 27 maart t/m 9 april aanwezig op de AutoRai 2007 (04.501 Oosthal ) om bezoekers tips te vragen hoe je irritatie en agressie in het verkeer kan voorkomen. Minister-president Jan-Peter Balkenende was gisteren te gast op de stand.

Op zoek naar 10 tips
Te vaak worden wij blootgesteld aan uiteenlopende vormen van irritatie en agressie in het verkeer. Denk hierbij aan scheldpartijen, obscene gebaren, dreigend en gevaarlijk rijgedrag naar anderen, maar⦠Wat kan je nu zelf aan je rijgedrag doen om irritatie bij anderen te voorkomen? En⦠Hoe kan je het beste reageren bij agressie in het verkeer door anderen? Wij zijn op zoek naar 10 tips die dagelijks en voor iedereen toepasbaar zijn.

Hebt u de tip om irritatie en agressie in het verkeer te voorkomen, e-mail dan naar: tip @ zinloosgeweld.nl. Dit kan t/m 31 juli 2007. De beste 10 tips worden beloond met een TomTom autonavigatiesysteem. De bekendmaking van De 10 tips volgt in de maand september.

AutoRAI
Tijdens de AutoRai ontvangt iedere bezoeker een flyer en een sticker met het bekende lieveheersbeestje. Op de flyer kan men de tip invullen en inleveren bij de stand van de LSTZG. De sticker kan men zichtbaar op de auto plakken als positief signaal. Na de start van de actie kan iedereen, met de sticker achterop zijn voertuig, kans maken op een unieke prijs: Eén jaar gratis autorijden in een New Beetle Cabrio.

Wie gaat 1 jaar gratis autorijden?
De persoon die als eerste de vastgelegde locatie en tijd passeert, zichtbaar met het lieveheersbeestje achterop zijn voertuig, wordt als winnaar gespot. De bepaling van locatie en tijd vindt plaats onder notarieel toezicht. De âwinnaarâ wordt in de maand september 2007 bekend gemaakt. De personen die de AutoRai niet bezoeken, maar ook een positief signaal willen afgeven in het verkeer en kans willen maken op één jaar lang gratis rijden, kunnen een sticker bestellen via de website: www.zinloosgeweld.nl/tip

BP stations
Vanaf 16 april krijgen alle bezoekers van de BP stations persoonlijk een flyer uitgereikt om tips in te leveren. Met de aanwezigheid van de LSTZG op de AutoRai, de website, het verspreiden van printuitingen, het aanbieden van een radiospot en de stickeractie hopen wij op vele positieve reacties en een succesvolle actie.

âAls Stichting zijn wij op zoek naar tips die voor iedereen toepasbaar zijn en bijdragen aan een mentaliteitsverandering in het verkeer. Wij zijn op zoek naar tips voor alle verkeersdeelnemers. Wij zijn op zoek naar tips die toepasbaar zijn in woonwijken, eigen straat, de snelweg of sluipwegen⦠hoe voorkomen wij minder agressie in het verkeerâ aldus Bart Wisbrun, initiatiefnemer van de 10 tips actie.