Gemeente Vlist


---

Nominatie

Vlist genomineerd voor de ommetjes-prijsvraag

Naar aanleiding van de prijsvraag creëer een belevenis georganiseerd door Landschapsbeheer Zuid-Holland heeft de gemeente Vlist het project Kraamvrouwpad ingestuurd. Met de prijsvraag was een bedrag van 10.000,- te winnen.

Het Kraamvrouwenpad is een historisch pad tussen Stolwijk en Vlist dat in de 18e eeuw werd gebruikt door kraamvrouwen en artsen. Het is een (wandel)pad over boerenland met een grote belevingswaarde.

De gemeente Vlist was blij verrast met de brief van landschapsbeheer Zuid-Holland dat het project behoorde tot één van de vier genomineerden van de prijsvraag. Vol verwachting zijn wethouders Crouwers, initiatiefneemster en raadslid mevrouw Jongerius en een ambtenaar woensdag 21 maart afgereisd naar Delft, waar de prijsuitreiking plaatsvond.

Ondanks de enthousiaste toelichting van wethouder Crouwers heeft de jury de eerste prijs toegekend aan het project Poelpolder in de gemeente Lisse. Gemeente Vlist ging echter niet met lege handen naar huis. Landschapsbeheer Zuid-Holland zal hun expertise inzetten voor de verdere ontwikkeling van het kraamvrouwenpad.

De komende periode zal de gemeente zich gaan inzetten om voldoende subsidiegelden bij elkaar te krijgen om zo het cultuurhistorische wandelpad in ere te herstellen en dit in 2008 te kunnen openen.


---

| |