Essent

TNT verwerft resterende aandelen in contactcenterbedrijf CendrisBSC

TNT Post B.V. heeft vandaag bekend gemaakt tot overeenstemming te zijn gekomen met Essent Retail Bedrijven over de overname van het resterende belang van 49% in CendrisBSC Customer Contact B.V. Het contactcenterbedrijf CendrisBSC, dat in 2004 was opgezet als een joint-venture tussen TNT en Essent, komt hiermee volledig in handen van TNT Post.

Eerder tijdstip aandelenoverdracht

Het contactcenterbedrijf CendrisBSC is in Nederland marktleider op het gebied van facilitaire callcenteractiviteiten. De dienstverlening van CendrisBSC omvat klantenservices en helpdesks alsmede telemarketing voor de zakelijke en de consumentenmarkt. CendrisBSC beschikt over negen vestigingen in Nederland en één in Duitsland, met in totaal 3.400 medewerkers.

De voorwaarden van de joint-venture overeenkomst gaven aan TNT Post de mogelijkheid vanaf 15 juli 2007 een bod uit te brengen op de aandelen van Essent, en aan Essent de mogelijkheid om vanaf 2007 haar aandelen aan te bieden aan TNT Post. Partijen zijn nu al op een eerder tijdstip tot overeenstemming gekomen over de aandelenoverdracht, en Essent trekt zich terug als aandeelhouder. De klantrelatie van Essent met CendrisBSC blijft behouden.

De ondernemingsraad van CendrisBSC heeft positief geadviseerd over de aandelenoverdracht en ook de mededingingsautoriteiten in Nederland en Duitsland hebben hieraan hun goedkeuring verleend.

Geplaatst: 28 maart 2007