Gemeente Dongen


Er zijn regels voor uw en onze veiligheid

Bij de gemeente Dongen komen jaarlijks veel mensen over de vloer. De meeste contacten lopen probleemloos. Maar soms gedragen klanten zich niet correct of zijn ze agressief. Om dergelijke situaties te voorkomen wil de gemeente heldere afspraken maken met klanten. Die afspraken vindt u terug in het onlangs vastgestelde Agressieprotocol. Sinds deze week hangen er bij de ingang van het gemeentehuis, bij de gemeentewerf en bij sporthal De Salamander stickers die in één oogopslag onze huisregels duidelijk maken.

Het Agressieprotocol bestaat uit een huisreglement en sancties die staan op het niet nakomen van het reglement. De sancties kunnen bestaan uit een ordegesprek met of een brief van een leidinggevende. Of, in het meest ingrijpende geval, een blijvend verbod om gemeentelijke accommodaties te betreden en aangifte van een strafbaar feit bij de politie.

Uitgangspunt van het Agressieprotocol is dat wij onze klanten met respect behandelen en dat wij dat ook van hen verwachten. Omgekeerd willen wij natuurlijk ook graag van u vernemen wanneer een medewerker zich ten opzichte van u niet correct gedraagt. U kunt dan vragen om een gesprek met de leidinggevende.

Bezoekersregeling
Onderdeel van het agressieprotocol is de bezoekersregeling. Heeft u een afspraak met een medewerker in het gemeentehuis? Dan dient u zich te melden bij de Centrale balie. De dienstdoende medewerker kan zien of u een afspraak heeft in de beveiligde zone. Is dat het geval, dan noteert de baliemedewerker uw gegevens en krijgt u een bezoekerspas mee. Op die manier is duidelijk welke geregistreerde bezoekers er in het gemeentehuis aanwezig zijn. Wanneer u vertrekt, dient u de bezoekerspas weer in te leveren bij de Centrale balie.

Laatst gewijzigd: 28-3-2007