Siemens

Persbericht

0703.213

Den Haag, woensdag 28 maart 2007

Stranden beter bereikbaar met parkeerverwijssysteem Siemens

De stranden van Zandvoort en Bloemendaal zijn deze zomer beter bereikbaar voor automobilisten. Siemens Nederland legt in opdracht van de provincie Noord-Holland en de beide gemeenten een draadloos parkeerverwijssysteem aan, dat de files naar deze kustplaatsen sterk zal verminderen.

De provincie Noord-Holland ziet de bereikbaarheid van de kustplaatsen als een speerpunt van beleid. De kwaliteit en het imago van het economisch belangrijke product strand- en kusttoerisme ondervinden schade van de slechte bereikbaarheid van de kustplaatsen, aldus de provincie. Bij fraai weer en evenementen staan automobilisten vaak urenlang in de file. Zoeken naar een parkeerplek is een van de oorzaken.

Het dynamisch parkeerverwijssysteem zorgt voor een vlotte doorstroming naar vrije parkeerplekken. Op borden langs de toegangswegen en bij de parkeerterreinen geeft het systeem het actuele aantal vrije plekken per parkeerterrein. De communicatie tussen de parkeerterreinen en de borden verloopt draadloos en volledig geautomatiseerd. De gemeenten kunnen hierdoor besparen op de inzet van zogeheten verkeersregelaars.

Siemens Nederland won de internationale aanbesteding voor het systeem in competitie met een aantal andere ondernemingen. Het systeem wordt medio juni werkend opgeleverd.

Noot voor de redactie,