Productschap Margarine
23.02.2007
Vrijstelling toevoeging foliumzuur en vitamine D
Vanaf 19 januari 2007 mogen foliumzuur en vitamine D aan producten
worden toegevoegd, zonder dat daarvoor ontheffing dient te worden
aangevraagd bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
(VWS). Dit besluit is op 17 januari 2007 in de Staatscourant
gepubliceerd en zal gelden tot de nieuwe Europese
Verrijkingsverordening in werking treedt.
De vrijstelling voor het toevoegen van foliumzuur is gesteld op 100µg
per 100kcal en van vitamine D op 4,5 µg/100kcal. Dit betekent dat alle
producten met foliumzuur of vitamine D die onder deze hoeveelheid
blijven, zonder verdere toestemming op de markt kunnen worden
gebracht. Voor light-producten geldt dat ten hoogste de hoeveelheden
foliumzuur en vitamine D mogen worden toegevoegd als toegestaan aan de
desbetreffende soortgelijke waren. Voor verrijking met hogere gehalten
vitamine D of foliumzuur dan de vrijgestelde waarden kan op
individuele basis een ontheffingsverzoek worden ingediend. De regeling
voor de smeerbare vetten blijft gehandhaafd.
Voor de "Warenwetregeling vrijstelling toevoeging foliumzuur en
vitamine D aan levensmiddelen"
klik hier .