Unicef



Ruim 7000 kinderen wandelen voor water in de wereld

16 maart 2007, Eindhoven - Op 21 en 22 maart lopen ruim 7000 kinderen van 160 basisscholen in Nederland met 6 liter water op hun rug een route van 6 kilometer. Met deze sponsoractie genereren zij naar verwachting een half miljoen euro voor water- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden.

In zo'n 60 steden en dorpen in heel Nederland worden grote en kleine evenementen georganiseerd rondom deze actie, vaak in aanwezigheid van lokale of landelijke prominenten. Een overzicht van alle locaties staat op de website www.wandelenvoorwater.nl.

Gastlessen en sponsoring

De afgelopen weken zijn op alle scholen gastlessen gegeven om de kinderen te informeren over de waterproblematiek hier en in ontwikkelingslanden en hun specifieke project. De wandelaars worden gesponsord door familie, vrienden en buren, maar ook plaatselijke of regionale organisaties (bijvoorbeeld Rotaryclubs, waterleidingbedrijven, waterschappen) doen vaak een duit in het zakje.

De opbrengst van de actie

Het bij elkaar gebrachte bedrag wordt verdubbeld door Wilde Ganzen en NCDO. Dit totaalbedrag (naar verwachting ruim EUR 500.000) komt ten goede aan 25 grote en kleine projecten op het gebied van veilig drinkwater en sanitatie in ontwikkelingslanden. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan het zevende millenniumdoel van de Verenigde Naties.

De opbrengst van de actie wordt bekendgemaakt op 22 maart, op een netwerkbijeenkomst van Unicef in het Museon in Den Haag in het kader van Wereldwaterdag.

Aqua for All
Wandelen voor Water is opgezet door Aqua for All, netwerkorganisatie voor de Nederlandse watersector op het gebied van drinkwater- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden.

Website www.wandelenvoorwater.nl

Bron: COS Oost-Brabant