Gemeente Tilburg

15-2-2007
Cheque van 20.000 euro voor geboortebos Matagalpa Voor iedere boom in Tilburgs geboortebos ook een in Matagalpa

Burgemeester Ruud Vreeman en wethouder Gon Mevis (mondiale bewustwording) hebben tijdens hun werkbezoek aan Matagalpa een cheque ter waarde van 20.000,- overhandigd aan de gemeente Matagalpa. Met dit bedrag kan een geboortebos gerealiseerd worden. Geboortebossen staan symbool voor het feit dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde groene wereld.

Nicaragua is door de jaren heen heel erg ontbost, licht Gon Mevis toe. Zelfs de rivieren liggen in de natte periode veelal nog droog. De verandering van klimaat is een wereldwijd probleem, we hebben allemaal de zorg voor een goed milieu. Dat geven we invulling met dit gezamenlijke project.

Tilburgs Geboortebos
Op 21 maart, de nationale Boomfeestdag, wordt de eerste boom geplant in het geboortebos in Tilburg, een perceel dat grenst aan het Noorderbos. Voor elke nieuwe burger kan een boom geplant worden. Voor iedere geboorteboom in Tilburg wordt ook een boom geplant in Matagalpa. De gemeente Tilburg legt het bos aan samen met de Stichting Nationale Boomfeestdag (SNB) en de stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa.

Burgemeester Vreeman en wethouder Mevis zijn nog tot en met 17 februari op werkbezoek in Nicaragua, samen met vertegenwoordigers op het gebied van onderwijs, (geestelijke) gezondheidszorg en woningbouw.