Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen, 21-03-2007

Man slachtoffer van oplichter?
PEIZE Maandag jl. was een 70-jarige man aan de Westerd zijn gras aan het maaien. Een passerende man gaf aan dat hij de messen van de motormaaier wel kon slijpen voor 80,-. De man ging daarmee akkoord waarna de onbekende man de grasmotormaaier meenam. Hij belde later de man en gaf aan dat er ook nog een probleem was met de brandstoftoevoer. Hij kon dat wel verhelpen. Zonder een prijs af te spreken ging de eigenaar akkoord. Maandagmiddag werd de grasmotormaaier afgeleverd en verlangde de reparateur 395,-. De eigenaar betaalde dit bedrag zonder een nota te ontvangen. Later realiseerde de man dat hij vermoedelijk slachtoffer van oplichting was geworden en meldde dit voorval bij de politie. (07-123287)

Gereedschap uit woning verdwenen
EELDERWOLDE In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in twee in aanbouw zijnde woningen aan de Alberdina Beerlinglaan. Uit één woning werd elektrisch gereedschap weggenomen zoals een accuboormachine, een afkortzaagmachine en een decoupeerzaag. De 53-jarige eigenaar zit met een schadepost van 1.300,-. Uit de andere woning werd een bouwradio weggenomen.(07-123269)

Hotelgasten met TVs vandoor
RUINEN Een 31-jarige hotelhouder uit Ruinen deed aangifte van diefstal van twee LCD-tv.s uit zijn hotelkamers. Twee mannen namen een kamer, gebruikten een lunch en diner op rekening en de volgende ochtend waren zij met de tv van hun kamer verdwenen. De hotelier zit met een schadepost van ruim 1.100,-. (07-123257)

Straf uitzitten
HOOGHALEN Woensdagochtend is aan de Hijkerweg een 24-jarige automobilist uit Almelo gecontroleerd. Hij bleek gesignaleerd te staan voor een geldboete van 140.63. Deze kon hij ter plekke niet kon voldoen, waarop hij is ingesloten voor 7 dagen vervangende hechtenis. Hij zal worden overgedragen aan de parketpolitie. (07-123247)

Op donderdag 22 maart zal alleen s-morgens een persbericht verschijnen omdat de afdelingen Communicatie van Politie Drenthe, Friesland en Groningen s-middags een werkoverleg hebben. Uiteraard zal in voorkomende gevallen wel persalarm gegeven worden en zijn de persvoorlichters bij calamiteiten voor woordvoering beschikbaar.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 45 1280.