21.03.2007 / 11:01
/ Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vapiano
Vapiano
Gezonde Italiaanse formule Vapiano opent Nederlandse vestiging
Combinatie verse producten, design en snel betalingssysteem basis huidige succes
Amsterdam, 21 maart 2007- De snelgroeiende Italiaanse restaurantketen Vapiano start 24
maart 2007 op de Nederlandse markt. Het Buitenhof te 's-Gravenhage zal het decor vormen
van de lancering van Vapiano in Nederland. Vestigingen in Rotterdam, Luik, Maastricht,
Brussel en Amsterdam zullen volgen. Vapiano opende op 31 augustus 2006 de eerste
Benelux-vestiging op de Groenplaats in Antwerpen. Verse producten in een design omgeving
met een fast-casual ambiance zijn de pijlers van het concept dat 'fresh, quick &
tasty' als motto heeft.
Vapiano werkt volgens het front-cooking principe, wat inhoudt dat de gast ziet en invloed
heeft op hoe het gekozen gerecht bereid wordt. Het alternatieve betalingssysteem geeft
gasten de vrijheid om te bestellen en te betalen naar eigen tijd en ruimte. Men krijgt
een kaart bij binnenkomst, bestellingen worden tijdens het verblijf op deze kaart
elektronisch bijgeschreven en bij vertrek wordt er afgerekend. Vapiano richt zich op een
brede doelgroep: de zakenlunch, uitgebreid diner of een snel hapje en een borrel in de
loungebar. Studenten, winkelend publiek en toeristen zullen eveneens hun weg naar Vapiano
weten te vinden. Met name de prijs-kwaliteitverhouding zal een grote groep aanspreken. Een
pasta, salade of pizza kost tussen de 4 en 8 euro. Gemiddeld worden iedere dag per
vestiging zo'n 900 verse salades, pasta's en pizza's bereid.
In 2002 begon Vapiano in Hamburg en inmiddels heeft het concern 18 filialen op A-locaties
in o.a. Berlijn, Istanbul, Washington en Wenen. Vorig jaar won Vapiano de Hamburger
Foodservice prijs. Het was de eerste keer dat aan zo'n jonge onderneming deze
onderscheiding werd uitgereikt. Het streven van de franchiseonderneming is om op termijn
de opening van 15 vestigingen in Nederland en 7 in België te hebben gerealiseerd.
Achter het Vapiano Benelux-project staat Al Dente food & beverage van Rob Schut,
eerder drijvende kracht achter Amsterdamse horecaondernemingen zoals De Omval, Hoppe en
Dante: 'Gezond wordt de trend en de foodcourt-achtige aanpak in een open, transparante en
dynamische omgeving spreekt een groot publiek aan. Ik liep in Duitsland een Vapiano binnen
en voelde meteen: deze jas past mij uitstekend, dit moet lukken in de Benelux'. Jeroen van
Welsenes en Wibo Rademaker maken het team compleet.
[shariff url="http://opennieuwsbank.nl/bericht/2007/03/21/E204-21032007-1101-rubriek-binnenland-organisatie-va.html" title="21.03.2007 / 11:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vapiano"]