21.03.2007 / 11:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vapiano

Vapiano

Gezonde Italiaanse formule Vapiano opent Nederlandse vestiging

Combinatie verse producten, design en snel betalingssysteem basis huidige succes

Amsterdam, 21 maart 2007- De snelgroeiende Italiaanse restaurantketen Vapiano start 24 maart 2007 op de Nederlandse markt. Het Buitenhof te 's-Gravenhage zal het decor vormen van de lancering van Vapiano in Nederland. Vestigingen in Rotterdam, Luik, Maastricht, Brussel en Amsterdam zullen volgen. Vapiano opende op 31 augustus 2006 de eerste Benelux-vestiging op de Groenplaats in Antwerpen. Verse producten in een design omgeving met een fast-casual ambiance zijn de pijlers van het concept dat 'fresh, quick & tasty' als motto heeft.

Vapiano werkt volgens het front-cooking principe, wat inhoudt dat de gast ziet en invloed heeft op hoe het gekozen gerecht bereid wordt. Het alternatieve betalingssysteem geeft gasten de vrijheid om te bestellen en te betalen naar eigen tijd en ruimte. Men krijgt een kaart bij binnenkomst, bestellingen worden tijdens het verblijf op deze kaart elektronisch bijgeschreven en bij vertrek wordt er afgerekend. Vapiano richt zich op een brede doelgroep: de zakenlunch, uitgebreid diner of een snel hapje en een borrel in de loungebar. Studenten, winkelend publiek en toeristen zullen eveneens hun weg naar Vapiano weten te vinden. Met name de prijs-kwaliteitverhouding zal een grote groep aanspreken. Een pasta, salade of pizza kost tussen de 4 en 8 euro. Gemiddeld worden iedere dag per vestiging zo'n 900 verse salades, pasta's en pizza's bereid.

In 2002 begon Vapiano in Hamburg en inmiddels heeft het concern 18 filialen op A-locaties in o.a. Berlijn, Istanbul, Washington en Wenen. Vorig jaar won Vapiano de Hamburger Foodservice prijs. Het was de eerste keer dat aan zo'n jonge onderneming deze onderscheiding werd uitgereikt. Het streven van de franchiseonderneming is om op termijn de opening van 15 vestigingen in Nederland en 7 in België te hebben gerealiseerd. Achter het Vapiano Benelux-project staat Al Dente food & beverage van Rob Schut, eerder drijvende kracht achter Amsterdamse horecaondernemingen zoals De Omval, Hoppe en Dante: 'Gezond wordt de trend en de foodcourt-achtige aanpak in een open, transparante en dynamische omgeving spreekt een groot publiek aan. Ik liep in Duitsland een Vapiano binnen en voelde meteen: deze jas past mij uitstekend, dit moet lukken in de Benelux'. Jeroen van Welsenes en Wibo Rademaker maken het team compleet.


[shariff url="http://opennieuwsbank.nl/bericht/2007/03/21/E204-21032007-1101-rubriek-binnenland-organisatie-va.html" title="21.03.2007 / 11:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vapiano"]