Gemeente Gouda


persbericht: corporaties en gemeente Gouda tevreden over samenwerking (20-3-2007)

De gemeente Gouda en de corporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden Holland zijn tevreden met de resultaten die in het eerste jaar van Prestatieafspraken Wonen 2006 2014 zijn geboekt. Zij vermelden in de voortgangsrapportage over 2006 dat het uitvoeringsprogramma bijna geheel volgens planning is gerealiseerd.

In 2006 is er veel gerealiseerd op het gebied van woningbouw en stedelijke vernieuwing. Zo zijn bijvoorbeeld de woningen aan de Rutgersstraat opgeplust en zijn de flats aan de Verzetslaan en de Wiardi Beckmanstraat geschilderd. In het project Ronsseveld is gestart met de bouw van 64 huurappartementen voor jongeren. Ook aan de Olivier van Noortlaan is een bouwproject gestart, en wel de bouw van een multifunctioneel gebouw met daarin 26 appartementen voor groepswonen, een medisch centrum en een school.

Voor 2007 staat er veel op stapel. De eerste paal van project t Leliepark van Woonpartners Midden Holland aan het voormalige Uiverplein is de grond in. Samen met de gemeente maakt Woonpartners plannen voor de herontwikkeling van het centrum gebied Gouda Oost. Mozaïek Wonen bouwt dit jaar 34 woningen op de locatie Muroplast in de Korte Akkeren en bereid de herontwikkeling van de Erasmusstraat en een sloop- Nieuwbouwplan voor het complex Westerkade/Snoystraat voor. Verder kunnen we medio 2007 de oplevering van de tot gezondheidscentrum verbouwde Sacramentskerk tegemoet zien.

Nieuwe activiteiten
Beide woningcorporaties hebben in 2006 ook actief mee gewerkt aan diverse wijkinitiatieven in Gouda. Zoals bijvoorbeeld een cultuurproject in Korte Akkeren, een buddyproject in Gouda Oost. Ook zijn zij betrokken bij het project Sluitende aanpak jeugdwerkeloosheid. De woningcorporaties spreken uit in 2007 de verbreding van hun activiteiten in bijvoorbeeld leefbaarheidsprojecten voort te zetten.