Gemeente Duiven


Geen gescheiden inzameling GFT in Ploen-Zuid

---

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven zijn voornemens de gemeenteraad een voorstel te doen tot wijziging van artikel 4.2.2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Duiven 2006. Dit artikel heeft betrekking op de gescheiden inzameling van GFT. Het college is voornemens om in de wijk Ploen-Zuid GFT niet gescheiden in te zamelen. Door de indeling van de wijk met smalle straten kan het rest-, papier- en GFT-afval niet overal met de normale huisvuilwagen worden opgehaald. Voor restafval en papierafval is gekozen voor ondergrondse opslag. Uit praktijksituaties is gebleken dat de kwaliteit van het GFT-afval slecht is door vervuiling en dat GFT-inzameling via ondergrondse containers vaak geurhinder oplevert. Uitvoering Afvalbeheer (in opdracht van het ministerie van VROM) adviseert negatief over ondergrondse opslag en inzameling van GFT.

Voor vaststelling van de beleidswijziging is de Inspraakverordening Duiven 2006 van toepassing. Belanghebbenden kunnen de stukken inzien vanaf donderdag 22 maart 2007 tot en met woensdag 2 mei 2007:
* Elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur en op afspraak (0316-279334) van 14.00 tot 16.00 uur op de afdeling Milieu en Bouwzaken van de sector Grondgebied van het gemeentehuis, Kastanjelaan 3 te Duiven;
* Elke maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur bij de afdeling Milieu en Bouwzaken van de sector Grondgebied.

Indien gewenst kan een mondelinge toelichting worden gegeven. Gedurende deze periode is het mogelijk voor belanghebbenden om hun zienswijze mondeling danwel schriftelijk aan het college kenbaar te maken.



Bouwzaken