Gemeente Veere


Gemeente Veere viert 50 jaar Boomfeestdag

Woensdag 21 maart wordt voor de 50e keer in heel Nederland Boomfeestdag gevierd.

Burgemeester Rob van der Zwaag onthult om 9.30 uur de naam van het nieuwe bos bij Zoutelande. De leerlingen van groep 7/8 van de Willibrordusschool hebben deze naam bedacht. Samen met de burgemeester en mevrouw De Bruijn, voorzitter van de Landinrichtingscommissie planten de kinderen ook een stukje bos in.

Daarnaast krijgen alle scholen een Jubileumboom van de gemeente.

De Jubileumbomen worden door de schoolkinderen geplant op het schoolplein, in de schooltuin of in de omgeving van de school.

De leerlingen van groep 7/8 van Het Veer uit Veere planten op 21 maart om 10.30 uur hun boom in de tuin van Zorgcentrum Nieuw-Sandenburgh in Veere.

Zij hebben die plek voor hun boom gekozen zodat ook de inwoners van het Zorgcentrum er van kunnen genieten.

Bos bij Zoutelande

Over de aanleg van het bos is overleg geweest met de omwonenden die de voorkeur voor een landschapsbos hebben uitgesproken. Onderdelen zijn een trapveld, natuurvriendelijke oevers, een boomweide, recreatieve paden en beplanting die er van nature thuishoort. Staatsbosbeheer is de nieuwe eigenaar van het bos.

Knotten, snoeien, planten en spelen

In verband met het broed- en plantseizoen is op een aantal locaties in de gemeente Veere al in februari en eerder in maart Boomfeestdag gevierd..

Leerlingen van groep 7/8 van een aantal scholen hebben al geknot, gesnoeid en geplant. Sommige scholieren hebben het bomenspel gespeeld bij Terra Maris in Oostkapelle of een educatief bomenpad gevolgd in hun eigen dorp. Dit bomenpad is samengesteld door een natuurgids van IVN in samenwerking met MICMEC Walcheren.