Gemeente Leudal


Viering Nationale Boomfeestdag in gemeente Leudal

Op 21 maart 2007 wordt landelijk de Nationale Boomfeestdag gevierd. Dit jaar bestaat Stichting Nationale Boomfeestdag 50 jaar. Sinds de start van de Boomfeestdag in 1957 zijn al ruim 10 miljoen bomen (vergelijkbaar met 4000 voetbalvelden) geplant. Jaarlijks doen er aan de Boomfeestdag zo'n 400 gemeenten mee met meer dan 110.000 kinderen en 30.000 volwassenen.

Bomen in Leudal
Ook in de gemeente Leudal wordt aandacht besteed aan de Nationale Boomfeestdag. Leerlingen van groep 7 en/of 8 van vier basisscholen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de plantactiviteiten. Zij gaan op enkele locaties binnen de gemeente bomen en/of bosplantsoen aanplanten. Door medewerkers van de gemeente wordt uitleg gegeven over deze bomen en struiken en over de wijze waarop geplant moet worden.

Leerlingen van groep 8 van basisschool de Beukenhof uit de kern Heythuysen zullen van 9.00 - 10.00 uur 41 moeraseiken gaan planten aan de Slingstraat in Heythuysen. Op hetzelfde tijdstip gaan leerlingen van groep 8 van basisschool de Verrekijker uit Ell aan de slag met het planten van vijf elzen en 500 stuks gemengd inheems bosplantsoen aan de Hulmusweg te Haler. De volgende plantlocatie is het Asbroek te Heibloem. Hier gaan leerlingen van groep 7/8 van basisschool de Heihorst van 11.00 - 12.00 uur aan de slag met het planten van 19 zomereiken. Tenslotte gaan op hetzelfde tijdstip de leerlingen van de groepen 7a en 7b van basisschool de Mussenberg vijf elzen en 450 stuks gemengd inheems bosplantsoen planten bij het Kloppeven te Horn. Bij alle activiteiten zal een van de wethouders van Leudal aanwezig zijn om de leerlingen toe te spreken en natuurlijk aan te moedigen.

Na afloop van de plantactiviteiten krijgen alle leerlingen een appel en een plantdiploma. Ook zal een groepsplantdiploma worden uitgereikt voor in het schoollokaal.

Tenslotte zullen de wethouders gezamenlijk een moeraseik planten bij het natuurontwikkelingsproject Eykerstokweg-Tungelroysebeek in Heythuysen.

Kortom, op deze dag zal onze groene gemeente Leudal nog een stukje groener worden!