Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
19 maart 2007
nummer:
025
|                                                                              |
Wijkendag in Capelle aan den IJssel

Op woensdag 21 maart 2007 wordt in het IJsselcollege, locatie Kanaalweg 52a weer de jaarlijkse Wijkendag gehouden. Deze Wijkendag, speciaal bestemd voor de deelnemers van de wijkoverlegplatforms, begint om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het thema dit jaar is 'Blijf bij de les!'.

Thema 'Blijf bij de les!'
De bijeenkomst in het IJsselcollege is in de eerste plaats een feestje voor de WOP-leden en bedoeld als dank voor hun inzet in het afgelopen jaar. Onder het genot van een hapje en drankje hebben de WOP-leden de gelegenheid kennis te maken en ervaringen uit te wisselen met andere mensen die betrokken zijn bij een Wijkoverlegplatform. Als thema is dit jaar gekozen voor 'Blijf bij de les!'. Onder deze noemer bieden leerlingen en docenten van het IJsselcollege de gasten een hedendaags kijkje in de keuken van deze school. Bij kijken alleen hoeft het ook niet te blijven; wie wil kan op deze avond zelf iets leren of iets maken. De genodigden konden al eerder hun voorkeur voor een van de workshops kenbaar maken.

Levensecht
Wethouder Aart-Jan Moerkerke treedt deze avond op als gastheer voor de WOP-leden. "Ik ben blij met de keuze voor het IJsselcollege dit jaar. Het geeft mensen op deze avond de gelegenheid om eens van nabij te zien en te ervaren wat er op deze school allemaal gebeurt.'' En dat blijkt de moeite waard. Want naast het dagelijkse onderwijs aan acht beroepsgroepen biedt de school aan bezoekers ook steeds meer diensten aan. Zo is er het restaurant waar tweemaal per week gasten van buiten welkom zijn. De afdeling Voertuigtechniek biedt medewerkers en leerlingen van de school de mogelijkheid tot onderhoud van hun auto, fiets of brommer. En binnen de afdeling Uiterlijke Verzorging staat sinds dit jaar een heuse salon open voor gasten van buiten. Het doel van deze dienstverlening naar mensen van buiten de school is leerlingen zo veel mogelijk te laten leren in levensechte leersituaties en in zo realistisch mogelijke praktijklokalen.