Gemeente Hengelo

20% meer hondenpoep opgehaald in 2006

De gemeente Hengelo telt circa 6.000 geregistreerde honden. Deze honden vervullen een belangrijke plek in het leven van de hondenbezitter en zijn of haar gezin. Een hond draagt hiermee bij aan de leefbaarheid van onze stad. Maar tegelijkertijd brengt een hond bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee.

Mooi resultaat

Als het gaat om de openbare ruimte staat hondenpoep boven aan de lijst van ergernissen in Nederland. Om deze ergernissen in Hengelo tot een minimum te beperken, beschikt de gemeente Hengelo over 250 hondenuitlaatvoorzieningen, die verspreid over de stad zijn aangebracht. Zo kan elke hondenbezitter gebruik maken van een hondenpoepbak, een hondenuitlaatterrein, een hondenrenveld of een houtsnipperstrook.

Al deze voorzieningen moeten regelmatig worden schoongemaakt; poepzuigers worden ingezet, hondenpoepbakken worden geledigd en grasvelden worden gemaaid, waarna het maaisel (inclusief de poep) wordt afgevoerd. In 2006 werd maar liefst 20% meer poep uit deze voorzieningen verwijderd dan in 2005, terwijl het aantal honden gelijk is gebleven. Voor dit mooie resultaat gaat onze dank uit naar alle Hengelose hondenbezitters die hieraan hebben bijgedragen!

Extra toezicht

In 2007 willen we deze stijgende lijn voortzetten. Daarbij willen we benadrukken dat er extra toezicht zal worden gehouden op de opruimplicht die hondeneigenaren hebben. Dit betekent dat hondenpoep onmiddellijk moet worden opgeruimd; hondeneigenaren zijn daarom bij het uitlaten verplicht om poepzakjes en/of poepschepjes bij zich te dragen. Deze zijn gratis af te halen bij het stadhuis, het stadskantoor en alle wijkcentra.

Contact

De gemeente Hengelo doet er alles aan om uw wijk leefbaar te maken en te houden. Maar dit kunnen we niet alleen. Ziet u een hondeneigenaar in uw wijk die zich niet aan de regels houdt, dan kunt u hem of haar hierover op een nette manier aanspreken. Het betreft immers uw eigen leefomgeving. Ook kunt u een melding indienen bij de gemeente Hengelo ten behoeve van extra toezicht. Dit kan telefonisch (074) 2459 459 of via het digitale loket, via melding Openbare Ruimte.