Opening IJsseizoen bij IJssalon van het Jaar
Persbericht 19 maart 2007
Yvonne van Gennip opent ijsseizoen bij IJssalon Clevers in
Grubbenvorst
Opening IJsseizoen bij IJssalon van het Jaar
Woerden, 19 maart 2007 Op woensdagmiddag 21 maart a.s. wordt om 14.30
uur het IJsseizoen officieel geopend door Yvonne van Gennip,
Ambassadrice van de ambachtelijke IJsbereiders en van
SOS-Kinderdorpen. Deze opening vindt plaats bij de onlangs tot
IJssalon van het Jaar uitgeroepen IJssalon Clevers in Grubbenvorst. De
oud-Olympisch schaatskampioene zal samen met de medewerkers van
IJssalon Clevers de eerste officiële SOS-Kinderdorpenijsjes van dit
seizoen uitdelen aan de bijna 1.000 uitgenodigde schoolkinderen.
Voor het eerst dit jaar heeft de sector Fastfood- en IJsbedrijven van
Koninklijk Horeca Nederland, in nauwe samenwerking met het IJscentrum,
gekozen voor een nationale kick-off van het ijsseizoen. De deelnemende
IJssalons hebben tevens besloten om tijdens deze kick-off van het
ijsseizoen nog een keer de SOS-actie te organiseren. Van elk verkocht
SOS-ijsje gaat er een kwartje naar SOS-Kinderdorpen. Vorig jaar heeft
deze succesvolle actie 25.000 opgeleverd voor dit goede doel! Op het
onlangs gehouden IJscongres is de cheque overhandigd aan de directeur
van SOS- Kinderdorpen.
Naast Yvonne van Gennip hebben ook Hein Vergeer, Tony Neef, Laura
Vlasblom, Klaas Wilting, Christophe Haddad, Sander Simons, Bart
Veldkamp en Rudolph van Veen al toegezegd dat zij deze actieperiode
zeker een uurtje voor het goede doel komen scheppen bij een van de
deelnemende ijssalons. Iedereen heeft de komende weken dus kans dat
zijn of haar ijsje bij de deelnemende ijssalon in de buurt wordt
geschept door een van de bekende Nederlandse IJsliefhebbers. Deze
SOS-actie loopt tot 30 april 2007.
Ambachtelijk ijs is zeer populair. Het aantal ambachtelijke
ijsbereiders is in de afgelopen vijf jaar bijna veertig procent
gestegen. Er zijn in Nederland op dit moment 490 ijssalons. Ieder jaar
komen nieuwe en bijzondere smaken op de markt. Tijdens het ijscongres
bleek al dat veel verwacht wordt van fruitijs, zoals sinaasappelijs.
Maar ook de door Rudolph van Veen, in samenwerking met
IJssmaakspecialist Robin Alting en Koppert Cress, geïntroduceerde
kruidenijsjes zullen ijsliefhebbers dit seizoen vast en zeker doen
smullen. Het IJsseizoen loopt dit jaar van 21 maart t/m 31 oktober.
Overigens zijn steeds meer ijssalons het gehele jaar geopend.
---
Noot voor de redactie -
Koninklijk Horeca Nederland