Gemeente Venray


15 maart 2007

Uitgangspunten herontwikkeling Biologische school vastgesteld

Het college van B en W heeft ingestemd met de uitgangspuntennotitie voor de locatie van de voormalige Biologische school aan de Eikenlaan. Hierin zijn de stedenbouwkundige randvoorwaarden geformuleerd waaraan een projectuitwerking zal moeten voldoen.

Een initiatiefnemer is bereid te investeren in het gebied. Herontwikkeling van de locatie van voormalige Biologische school is langer aan de orde, dit heeft echter nog niet geleid tot een concreet resultaat. In de onlangs vastgestelde Singelvisie is aangegeven dat op deze plek een markant gebouw of samenspel van gebouwen een duidelijk herkenningspunt moeten gaan vormen. De nu vastgestelde integrale uitgangspunten vormen een verdere uitwerking van de Singelvisie.

De gemeente heeft in het verleden aangegeven de herontwikkeling te faciliteren. Herontwikkelingsplannen moeten aansluiten bij vaststaand gemeentelijk beleid en de geformuleerde stedenbouwkundige uitgangspunten en randvoorwaarden.

Daarnaast dienen de plannen te passen binnen het gemeentelijk volkshuisvestingsbeleid dat binnenkort zal worden geactualiseerd. Concreet betekent dit dat het woningaanbod afgestemd moet worden op de vraag.