BredeSchoolNet


15 maart: Dag van de Leerplicht

woensdag 07 februari 2007

Hij komt er weer aan, de Dag van de Leerplicht. Op 15 maart bellen gemeenten notoire spijbelaars. Ook organiseren ze andere activiteiten om het belang van de leerplicht duidelijk te maken.

Het doel van de Dag van de Leerplicht is het schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten terug te dringen. Op donderdag 15 maart wordt de Dag gehouden. Het is voor de vierde keer dat er een Dag van de Leerplicht is.

Bij de aanpak van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten spelen preventie en handhaving van leerplicht een belangrijke rol. Om het belang van de leerplicht onder de aandacht te brengen van leerlingen en ouders organiseren gemeenten tijdens de Dag van de Leerplicht diverse activiteiten. Leerplichtambtenaren, scholen en politie zijn betrokken bij de activiteiten die gemeenten tijdens de Dag van de leerplicht kunnen organiseren.

Ze gaan bijvoorbeeld spijbelaars bellen; rode kaarten uitdelen aan ouders die hun kind te laat op school brengen; de politie spijbelaars op straat laten zoeken; of een jongerendebat organiseren over de noodzaak van leerplicht.