Gemeente Almelo

Japans bedrijf Sekisui Plastics kiest voor hoofdvestiging in Almelo

logo sekisui.jpg
Het wereldwijd opererende Japanse bedrijf Sekisui Plastics gaat in Almelo haar eerste Europese vestiging openen voor de productie en verkoop van het product Piocelan. De keuze is gevallen op een 1,5 hectare groot perceel op het Bedrijvenpark Twente. De vestiging in Almelo gaat als hoofdvestiging fungeren voor de Europese markt. Sekisui heeft op dit moment wereldwijd vier vestigingen: in Japan, Taiwan, China en in Amerika. De nabijheid van Nederlandse klanten, de Duitse markt en de A1 zijn voor Sekisui redenen om zich in Almelo te vestigen. De komst van dit bedrijf geeft een fantastische impuls aan de verdere ontwikkeling van de innovatieve maakindustrie in de stad en de regio, aldus wethouder Reinier van Broekhoven van economische zaken.

Het product Piocelan is een schuim van polystryeen en polyteen en wordt door haar schokabsorberende vermogen gebruikt in de auto-industrie en voor de verpakking van IT-apparatuur. Sekisui verwacht in januari 2008 te kunnen starten met ca. 15-20 medewerkers voor de productie. Het bedrijf verwacht dit op termijn te kunnen uitbreiden.

Bij de vestigingsplaatskeuze is Sekisui ondersteund door de lokale vestiging in Tokio van de Netherlands Foreign Investment Agency (een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken), de Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland (Oost NV) en de Gemeente Almelo.