Siemens

Persbericht

0703.905

Den Haag, donderdag 15 maart 2007

Nieuwe generatie ovens en stoomovens Gaggenau

Gaggenau lanceert haar langverwachte nieuwe serie stoomovens en ovens. Nieuw design, uitgerust met de modernste technologie, uitstekend te combineren en nu ook met los waterreservoir; Gaggenau brengt de essentie van het koken.

Wie had ooit gedacht dat een oven zo stijlvol kan zijn? De grote, glazen zwenkdeur opent zich over het gehele oppervlak. Gehard glas is gecombineerd met een roestvrijstalen of aluminium ondergrond. De nieuwe LCD-display met twee ronde knoppen en sensorknoppen voor eenvoudige bediening is nu volledig in de deur geïntegreerd, waardoor geen ovenruimte verloren gaat.

De nieuwe serie ovens, stoomovens en warmhoudladen voldoet aan de nieuwste functie- en designeisen en is verkrijgbaar in het klassieke 60 cm- en het nieuwe internationale 30 inch (76 cm) formaat. De combinaties zijn talrijk: een verticale of horizontale opstelling, met links- of rechtsdraaiende deur, in RVS of aluminium- uitvoering.

Pionier in stoomkoken
Gaggenau, pionier op het gebied van stoomkoken, is nog altijd ongeëvenaard door haar combi-stoomoven met vaste water aan- en afvoer. Reeds acht jaar geleden werd de ED 220 gelanceerd. Deze unieke combi-steamer heeft haar sporen verdiend met diverse design awards zoals Red Dot Design en Good Design.

Het merk introduceert nu niet alleen haar nieuwe modellen met vaste wateraansluiting, maar breidt haar stoomprogramma uit door de introductie van twee volledig nieuwe producten: een combi-stoomoven en een steamer met geïntegreerd waterreservoir. Met de toevoeging van deze twee producten is het stoomassortiment van Gaggenau compleet.

De Combi-stoomovens hebben een elektrisch heteluchtsysteem van 30º C tot 230 º C, dat gecombineerd kan worden met stoom op 30, 60, 80, of 100% vochtigheidsgraad.

Zo kan men stomen, koken en baken, met of zonder hetelucht, wat het moderne lage-temperatuur koken ook mogelijk maakt. Alle stoomovens zijn uitgerust met een kerntemperatuurmeter.

Ovens met volume
De nieuwe ovenlijn toont wederom aan op welke baanbrekende en deskundige wijze Gaggenau professionele culinaire technologieën vertaalt naar de keuken thuis. De verschillende ovensystemen, auto-pyrolyse reinigingssysteem, kerntemperatuurmeter, het rotisserie-draaispit, de pizzasteen Gaggenau heeft het allemaal. De temperatuur is heel nauwkeurig in te stellen tussen 30º C en 300º C. Bovendien hebben ovens van Gaggenau het grootste nettovolume van de op de markt verkrijgbare apparatuur.

De meest toonaangevende combinaties
De BS 270 combi-stoomoven met vaste wateraansluiting met de BO 270 oven met auto pyrolyse systeem. Deze 60 cm brede verticale opstelling is prachtig op elkaar afgestemd, doordat de bedieningspanelen op elkaar aansluiten (stoomoven bediening onderzijde, oven bediening bovenzijde).

De BS 274 stoomoven met de BO 270 bakoven, aangevuld met de WS261 warmhoudlade, vormen een fraaie horizontale combinatie. De bediening zit bij beide apparaten aan de bovenzijde.

De nieuwe serie is leverbaar vanaf april 2007.

De verkoopadviesprijzen voor de combi-stoomovens (BS serie) zijn tussen de 1899 en 3799 euro. De adviesprijzen voor de ovens (BO serie) liggen tussen de 1799 en 2999 euro. De warmhoudlades, de WS 261 en de 262, zijn resp. 849 en 899 euro verkoopadviesprijs.

Voor meer informatie: www.gaggenau.nl
Informatienummer: 079-3686500