Gemeente Buren


Aanpassingen 60-km zone tussen Lienden en Kesteren

Donderdag 21 februari 2007 is in het gemeentehuis in Maurik een voorlichtings- en inspraakavond gehouden over de inrichting van de 60 km zone op de Hogeweg/Remsestraat, tussen de Papestraat in Lienden en de Hoofdstraat in Kesteren. Het verslag van de avond, de reactienota en de tekening kunt u vanaf woensdag 14 maart 2007 gedurende 2 weken inzien op het gemeentehuis. Ook kunt u het verslag, de reactienota en de tekening hieronder downloaden.

Naar aanleiding van die avond is een aantal wijzigingen aangebracht in de plannen. Op de volgende locaties worden maatregelen getroffen:
- rode fietssuggestiestroken aan weerszijden van de Hogeweg/Remsestraat vanaf de Papestraat tot aan de Vicarieweg te Lienden

- verlenging bestaande fietspad tot aan de Hoofdstraat of ook fietssuggestiestroken

- een tweetal kruisingplateaus op de kruisingen Hogeweg-Vicarieweg en Hogeweg-Rosmolenweg

- een fietsoversteek nabij de carpoolplaats
- een voorsorteerstrook (linksaffer richting Gat van Staal) tussen beide viaducten op de Hogeweg

- alle versmallingen worden vervangen door 60 km drempels, die minimaal 8 meter lang zijn met een hoogte van ca. 8 tot 10 cm. De afstand van de 60 km drempels tot de percelen bedraagt minimaal 30 meter.

Inlichtingen over bovenstaande kunt u krijgen bij E. Sielias, beleidsmedewerker verkeer en vervoer afdeling Ruimtelijk Beheer, tel (0344) 579279.


* Verslag bijeenkomst bewoners Hogeweg 21-2-2007.doc
* 17-Hogeweg details.pdf

* 17-Hogeweg situatie.pdf