Gemeente Assen


Actueel

Artistiek hoogstandje in Asser stadhuis: "Vier op een rij"

Assen, 13 maart 2007

Dat vier kinderen uit een gezin allen kunstzinnig begaafd zijn is bijzonder. Dat zij met hun werk ook een (inter)nationaal podium bereiken is een gegeven. Een aantal van hen maakte al naam in Frankrijk, Japan en New York. Onder de noemer "Vier op een rij" brengen de geboren en getogen Noorderlingen nu voor het eerst hun werk samen in de exporuimte van het stadhuis. Nederlands jongste modecoryfee Jan Taminiau, vriend van de familie, opent donderdag de expositie.

Vier op een rij

De vier kinderen De Bie, geboren en getogen in Haren, hebben elk binnen de kunst hun eigen specialisatie ontwikkeld. Marie Paul ('73) schildert en werkte in Parijs, Antwerpen en Barcelona. Erna ('74) maakt zogenaamde Kubieken, futuristisch ogende beelden die een wereld op zich vormen. In Japan nam ze eerder met vijf rvs beelden deel aan een kunstproject. Victor ('76) studeerde modevormgeving en is vanuit die specialisatie op diverse terreinen actief. Als 'fashion artist' schildert hij en ontwerpt hij sieraden, hoeden en andere modeaccessoires en schildert. Wiglius ('77) studeerde fotografie en werkt voor modebladen als Vogue en Madame Figaro. Werk van Victor en Wiglius was onder meer te zien in Amsterdam, Parijs en New York.

De opening van de expositie is donderdag 15 maart om 19.00u. Tot 10 april is het werk tijdens de openingsuren van het stadhuis voor ieder te bezichtigen.

Vier op een rij