Gemeente Tiel


Dag van de Leerplicht ook in Tiel

Leerplicht; neem het niet te licht!!

Op donderdag 15 maart 2007 vindt voor de vierde keer de Dag van de Leerplicht plaats. Op die dag organiseren gemeenten diverse activiteiten om de leerplicht extra onder de aandacht te brengen van leerlingen, ouders en scholen. Ook de gemeente Tiel doet hieraan mee.

Wethouder Vermeulen, de politie en de leerplichtambtenaar van de gemeente Tiel gaan donderdag 15 maart 2007 de straat op. Onder schooltijd spreken ze in de stad jongeren aan. Misschien hebben ze een tussenuur, maar het komt ook voor dat deze leerlingen eigenlijk in de schoolbanken horen. En daar wil de wethouder Onderwijs hen graag op aanspreken. Met een symbolische rode kaart legt hij de leerlingen het belang van de leerplicht uit. Daarna vraagt hij ze terug te gaan naar school. De ouders ontvangen een brief van de gemeente over dit schoolverzuim.

De gemeente Tiel wil op deze manier de leerplicht, of beter leerrecht, positief onder de aandacht brengen. Want preventie en handhaving van leerplicht spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten.

De landelijke Dag van de Leerplicht is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Lees meer informatie over leerplicht.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 12 maart 2007